Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

De 3 de Zomerzang & muziek Midweek met

Renze Ferwerda:    zangcoach, zanger en tekstschrijver
Erik Huele:              pianist, Soulsinging en Qigong docent

Zingen vanuit je Hart, Stembevrijding en Intuïtief zingen

Zondag 25 – zaterdag 1 juli 2017
op Savita bij Winterberg, prachtig in de natuur van de bergen
(3,5 uur van Arnhem via directe busverbinding a € 22, bij Dortmund)

De daken van Savita, midden rechts tussen de bomen

 

Zingen, muziek maken en luisteren naar de stem van je hart.
Een zomer-zang-week om je stem echt vrij te laten klinken en vanuit je hart geïnspireerd te zingen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Kun je dat leren?…..

Renze Ferwerda en Erik Huele gaan in ieder geval in deze inspiratie-zangweek de voorwaarden scheppen dat jouw stem in al zijn rijkdom kan gaan klinken.
In samen- en solo zingen. Met veel ruimte voor intuïtief zingen en speelse vormen in duo’s & kleinere groepjes.
Renze en Erik laten je zingen op de manier, die het beste bij je past. Zij leren je naar je stem te luisteren en er liefdevol mee om te gaan. Ze helpen je vertrouwen te vinden in jouw specifieke zang- en stemkwaliteiten.
Je stem zal in al zijn puurheid kunnen klinken. Daarnaast is de piano een niet te onderschatten grote, magische, begeleidende vriend, bespeeld met Renze’s eenvoud of Eriks’ virtuositeit.
Als je denkt niet te kunnen zingen, maar er wel naar verlangt ben je meer dan welkom. Maar ook geoefende zangers en zeker ook koorzangers zullen in deze workshop nieuwe zang-wegen kunnen ontdekken.

Locatie: Savita, zie http://www.savita.nl

 

Hoofdgebouw links met terras van de Eetzaal

 

Prijzen :
Kosten van de week: € 574,- p.p. bij 2 persoons kamer

Toeslag 1 persoons kamer € 30,-
(€ 25,- vroegboek korting bij inschrijving vóór 20 mei 2017)

Toelichting:
De prijzen van onze zomerweken zijn met zorg bepaald en zo laag mogelijk gehouden. Mocht het ondanks dat een te grote belasting voor je budget zijn, willen wij je vragen een eigen sponsor te vinden.
Als dat niet lukt, dan willen Renze en Erik voor een beperkt aantal cursisten lagere cursuskosten berekenen. In dat geval betaal je een lager bedrag vooruit per bank en geef je ter plekke een envelop met wat je verder kunt bijdragen.
De kosten zijn dan: € 454,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen
Toeslag 1 persoons kamer € 30,-

Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 150) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 14 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com.
Bij latere afmelding tegoedbon (min € 200) of je vind een vervanger voor jezelf.

info: Erik 050-312 46 50 of erikhuele@hotmail.com

 

Verdere info: www.savita.nl  (ca 3,5 uur rijden met de auto vanuit Arnhem)
Vervoer met Bus mogelijk, opstappen in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De prijs is slechts € 22,00 per rit.
Je wordt van de bus afgehaald in Winterberg. (zie www.savita.nl)

Aanvang: zo 25 juni 2017: 18.00 uur met diner.
Slot: za 1 juli: 10.30 uur

Dagindeling 
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur – ochtendworkshops
16.00 – 18.00 uur – middagworkshops of vrij
20.45 – 22.00 uur – avondworkshops c.q. meezingconcert
vanaf 22.30 uur   – bij mooi weer: zingen rond het kampvuur

Er zullen dagdelen vrij zijn, heerlijk om te wandelen.

sauerlandkaren.jpgIn onze zomerworkshop sta jij met jouw stem centraal.
Jij bént je stem met zijn of haar zang- en expressie mogelijkheden. Die ken je misschien voor de helft nog niet. Een week lang je stem zijn, klank zijn, expressie zijn. Ruim baan dus voor de mogelijkheden. Als we daar op bouwen verdwijnen de onmogelijkheden als sneeuw voor de zomerzon.

Ons lichaam is ons instrument
Het lichaam met zijn mogelijkheden is ons instrument. In deze workshop leer je veel over hoe verfijnd het werkt als we zingen. Daar echt contact mee maken haalt al een hoop zangangsten en plankenkoorts weg. Zo leren we ons niet door emoties te laten leiden maar ruimte te maken voor het volgen van (je) gevoel.

Zangverlangens
Jouw verlangen om te zingen staat centraal. We focussen op de eigenheid van jouw stem door te luisteren. We ontdekken jouw specifieke zeggingskracht in woord of juist in klank, ritme of melodie. Zo gaan mensen die dat van zichzelf nooit gedacht hadden, ‘zingen!’. Nooit gezongen? Je bent welkom! Maar ook wanneer je als professionele zanger soms zingend ‘moet’ presteren, begeleiden wij je graag naar de natuurlijke oorsprong van jouw stem.

Zo laten wij je zingen op de manier, die van nature het beste bij je past. Je leert naar je eigen stem te luisteren, erop te vertrouwen en er liefdevol mee om te gaan. Je ontdekt je eigen zang- en stemkwaliteiten en je leert voor die kwaliteiten te gaan staan. Dat maakt je krachtig en gelukkig zodat je onbevangen, zingend door het leven kan gaan.

 

Renze Ferwerda en Erik Huele
Laat je meenemen door twee lichtvoetige en ervaren begeleiders
Ja, wij vinden onszelf wel twee ervaren lichtvoetige begeleiders. Wij houden van plezier én humor in onze workshops. Dat combineren we graag met stilte en intensieve aandacht. Wij mochten al vele jaren via de muziek, stemexperiment en zingen mensen dichter brengen bij wie ze zijn.
Het samenvoegen van onze werk- en levens-ervaringen levert cursussen op waar diepgang en lichtheid samengaan. Waarin de kracht van ons werk meer dan verdubbelt.
Cursussen waarin jij en en-passant ook wij onze grenzen verleggen.
Naast lesgevers zijn wij solisten, Erik als pianist en Renze als zanger en tekstschrijver. Met die achtergrond hopen we dat elke deelnemer zijn eigen zang kwaliteiten ontdekt. Toch zal ook de kracht van het samen zingen en muziek maken een mooie plaats krijgen in deze zomer-zang-Midweek.

 

De Docenten

portretten erik, rene

 

Renze Ferwerda is een zanger met een warme stem, die ontroert en je met liefdevolle bezieling terug brengt bij jezelf.
Hij zingt vooral eigen teksten in het Nederlands en was met zijn 6 CD’s (“Warmbloedige luisterliedjes, soms in de stijl van Frans Halsema en Jacques Brel”)  regelmatig op de radio. ‘ Zingen is een prachtige manier om in het nu te zijn. Het brengt ons van denken naar voelen. Voelen is lichaamsbewustzijn: contact maken met wat er leeft in je lijf ’.
Renze werkt o.a. met zangimprovisaties, laat ons balans te vinden tussen ‘innerlijk luisteren’ en fysiek je stem aansturen. zie: http://www.renzeferwerda.be

Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qigong (Chunyi Lin & Mantak Chia).
Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s : een Erik Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com (de Pers: ” Slow music in optima forma “), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” Een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol (luister www.soulsinging.net).
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wilt.

 

Ervaring van deelnemers uit 2015:

“ Nog bijkomend v de prachtige en klankvolle Midweek Soulsinging onder jullie bezielende leiding deze impressie:
In de midweek soulsinging in Brummen onder kundige en hartverwarmende inspirerende leiding van Renze Ferwerda en Erik Huele ben ik verrast door het inzicht dat ik mijn lijf kan gebruiken als klankbord.
Het  programma, waarin Erik en Renze hun talent en podium-ervaring volledig inzetten om cursisten tot bloei te brengen, gaf mij een geweldige impuls  om zelf te zingen. Ik leerde mijn eigen stem ontdekken, voelen en horen.
En ook te ervaren hoe fijn het is samen met andere cursisten te musiceren van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
De ambiance in een prachtige omgeving, zowel binnen als buiten, met heerlijke (vegetarische) maaltijden gekookt door een zingende ‘kokkie’ blijven in mijn herinnering naklinken.
Deze zang/muziek-ervaring met Erik en Renze is top! ”
Karien Smits over de Zomerzang midweek 2015

*****

Ik heb ongelooflijk genoten van de Zangweek met Renze en Erik!

En met een licht gevoel van heimwee klonk het dit weekend nog in mij na.
De individuele aandacht, het samen zingen, de liefdevolle, humorvolle, betrokken en deskundige begeleiding waarmee bij ieder het beste naar boven werd gebracht.
Ruimte voor een lach en een traan, voor wat zich aandiende in het moment. Bovendien zijn de heren ook nog eens twee geweldige muzikanten. Ook daar hebben we van kunnen genieten.

Tenslotte zeker niet te vergeten, kok Paul, die ons elke keer weer verraste met heerlijke maaltijden en lekkere tussendoortjes.
En dat alles op een prachtige plek. Ik heb een geweldige week gehad!
Resi Tichelaar 2015

4 beelden uit zomerfolder

 

 

A) Deelnamekosten:
€ 370,- of € 250,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen
B) Verblijfskosten:
1 persoons kamer: € 234,- incl. alle maaltijden
2 persoons kamer: € 204,- incl. alle maaltijden