Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

Zomer midweek 1 in Drenthe

Stembevrijding & Stemhealing: klinken, zingen, bewegen, dansen en Qigong

.           met Jacky Peeters & Erik Huele:

ma 11 juli (18.00 uur) – vr 15 juli 2016 (16.00 uur) 

 

Met geleide meditaties, lichaamswerk en Qigong, ademhalingsoefeningen, wereldmuziek liederen & mantra’s samenzingen, zingen en klinken in de kring, in tweetallen en individueel (onder andere bij de piano), je naam zingen, klaagzingen, stemhealings en elementen van systemisch werk. 

Bij het intuïtieve zingen en in speelse improvisatie vormen is er veel ruimte voor onze creativiteit. Qigong (Chi Kung) buiten in de natuur bij mooi weer.
Individueel zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding en djembé.
Met Stembevrijding gaat het niet om zuiver of mooi zingen. Vanuit verbinding met je lichaam geef je geluid aan het gevoel dat jij innerlijk ervaart.
Je hoeft geen zangervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom.


uffelte

In natuurcamping & centrum De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding.
Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

 

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden;           zing je lied, zing gewoon je lied! ”  Rumi


Dag indeling:

08.00 – 08.30 uur:      Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:       ochtend workshops
15.00 – 18.00 uur:       middag workshops
20.30 – 22.00 uur:       avond workshops c.q. meezingconcert
vanaf 22.30 uur:          zingen & dansen rond het kampvuur

Er zal 1 dagdeel vrij zijn.

 

Verblijf:
Er kan gekampeerd worden op het mooie, natuurrijke terrein van de Uelenspieghel, waar we ook beschikking hebben over de boerderij met kamers en enkele blokhutjes. Er is een speciaal veldje voor de campers/caravans. Laat bij je aanmelding weten wat je wilt.

 


A) De Cursusprijs is incl. (alle = 3x daags) biologische vegatarische maaltijden, sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade.

Als de cursusprijs (excl. overnachtingen) voor jou niet haalbaar is, maar je wil wel graag komen, dan is een verlaagd tarief mogelijk; in dat geval betaal je het lage bedrag vooruit per bank en geef je ter plekke een envelop met wat je verder kunt bijdragen.

€ 520,-  of € 425,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.
(dit is excl. overnachting, zie B)

B) Overnachting (4 nachten) pp: tent € 32,-    *   2 persoonskamer € 100,-
beperkt aantal 1-persoonskamers € 140,-      *   of externe B & B

Bij betaling voor 5 juni of aanmelding met 2 personen: 10 % korting pp op de Cursusprijs.

 

Reserveren: mail: erikhuele@hotmail.com, tel 050 – 312 46 50
Schrijf je i.v.m. beperkte aantal (max 14) deelnemers binnenkort in.
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 150) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 14 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com.
Bij latere afmelding tegoedbon (min € 250) of je vind een vervanger voor jezelf.

Stembevrijding & Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Je stem is een zeer krachtig helingsinstrument. En het mooie is: je hebt haar altijd tot je beschikking.
Stembevrijding en Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Zo wordt jouw stem een wegwijzer naar je ziel. Door te luisteren naar je lichaam en je over te geven aan de klanken die komen is het mogelijk jezelf in alle toonaarden te uiten en al doende blokkades en oude overtuigingen te transformeren.

Door bewust contact te maken met je lichaam en stem te geven aan wat er in je leeft, kun je jezelf helen en veranderingen in je bewustzijn tot stand brengen. Met behulp van je stem kun je de weg terugvinden naar voluit leven.
Helen of healing betekent het in balans brengen en aarden van je energie en je innerlijke facetten integreren; de energie laten stromen, blokkades laten oplossen en energie die je niet meer nodig hebt loslaten.

Een van de diepst werkende manieren om dit te doen, is via de adem contact maken met je blokkades, je spanning, je emoties, je levensthema’s;  deze aanvaarden en er met je stem uiting aan geven. Dit doe je door je over te geven aan de klanken die in je opkomen. ‘Sounden’ of ‘klinken’ zijn woorden die kunnen weergeven wat je hoort, maar het kan ook zingen zijn, afhankelijk van wat jouw stem laat horen als je je eraan overgeeft. Door te klinken en te zingen breng je in beweging wat vast is komen te zitten en laat je licht schijnen op je schaduwen. Hierdoor kan transformatie in diepe lagen plaatsvinden. Je kunt je stem op deze manier leren gebruiken om jezelf te helen, maar ook om anderen iets te geven of te helpen helen. Tijdens de workshop reiken wij jou hierin ervaringen aan.

Jacky: ” Persoonlijk ervaar ik het werken met de helende kracht van de stem als een spirituele inwijdingsweg, waarin ik mezelf door middel van mijn stem stap voor stap bevrijd van oude overtuigingen en negatieve patronen, steeds zuiverder de stem van mijn ziel kan horen en voelen.
In individuele sessies en workshops met groepen ben ik er voor je als begeleider op  jouw innerlijke reizen. Hierbij wijst mijn intuïtie mij de weg en maak ik gebruik van wat ik geleerd heb in mijn persoonlijke processen, mijn opleidingen  en mijn professionele ervaring.”

Wat je tijdens de workshop kunt verwachten zijn geleide meditaties, lichaamswerk en Qigong (Chi Kung), ademhalingsoefeningen, (mantra)zingen, zingen en klinken in de kring, in tweetallen en individueel (onder andere bij de piano), je naam zingen, klaagzingen, stemhealings en elementen van systemisch werk.
Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig.
Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

 

D E   D O C E N T E N:

 

erikjacky

 

Over Jacky Peeters
Van oorsprong gezondheidswetenschapper stuurde het leven mij de kant op van creativiteit, spiritualiteit en bewustwording.
Mijn stem leidt me de weg op het spirituele pad.
Het is een prachtig en bevrijdend avontuur dat me in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling veel groei en heling heeft gebracht.
Ik word gedreven door het verlangen settings te creëren waarin mensen zichzelf kunnen laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn; waar de liefde kan stromen.
Jarenlang volgde ik sessies en workshops bij Jan Kortie, waarna het vanzelfsprekend was om de opleiding tot stembevrijder bij hem te volgen (2006-2008). Ik begeleid volwassenen en kinderen sinds 2005, toen ik Atelier La Luna oprichtte met Helend Tekenen (De Kolam, 2003-2005)
Na een opleiding familie- en organisatieopstellingen bij Coach-inn integreerde ik ook elementen van systemisch werk in mijn begeleiding. Tussen 2010 en 2014 volgde ik de intensieve internationale Soul Voice®opleiding.  Sinds 2 jaar begeef ik mij op het (kashmirische) tantrapad bij Abhika. Een rijke ontdekkingsreis op het gebied van verlangen, aanraking en intimiteit. Mijn  activiteiten geef ik vorm met liefde en passie en in een veilige bedding.
‘Met je stem in beweging brengen wat vast is komen te zitten, je licht schijnen op wat zich in je schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, docent Soulsinging en docent Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten, die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

Ervaring van een deelneemster aan een Soulsinging weekend:

” Hallelujah Erik en Jacky,

Wat heb ik genoten van het weekend.
Heb mij zo uitgenodigd gevoeld om te zingen en tot expressie te komen door jou en Jacky. Heb gezongen zoals ik nog nooit gezongen heb en zo mijn passie gevoeld en mijzelf niet beperkt (hou mij vaak in). Heerlijk was het om met de anderen te zingen en te zijn en van de mooie maaltijden te genieten. Wat ik als zo prachtig ervaar is dat de gezichten en de ogen van alle deelnemers er zo mooi uitzien na al het zingen. Gun dit iedereen! ”   Toos  Schmitz 2015

 

 De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****     *****

 

oude info 2015

Zingen vanuit je Hart & ruimte voor creativiteit

Midweek 3 met Marius Engelbrecht, Marietta Rust en Erik Huele
zo 27 dec – woe 30 dec 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)

&
2 daagse Co-Creatie Oud & Nieuw:  woe 30 dec – vr 1 jan 2016
.            midweek 4 in Vijfmorgenland bij Zutphen
.            met Erik Huele e.a.
.           met Soulsinging, massage, dans, haardvuur, boswandeling, piano ligconcert

&
Met Renze Ferwerda & Erik Huele:   info, zie onder
ma 20 juli – vr 24 juli 2015  
in Vijfmorgenland, in de natuur bij Brummen (Zutphen)

&
Midweek 2 met Jacky Peeters & Erik Huele
di 30 juni – vr 3 juli 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)

 

Afbeelding folder: Soul Singing met Erik Huele

Kerst Midweek 3 met  Marius Engelbrecht, Marietta Rust en Erik Huele

zo 27 dec – woe 30 dec 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)

Zingen vanuit je Hart: 3-daagse vol zang, muziek, creativiteit en plezier;
Je stem en de muziek in jou ontdekken, zingen wat er in je leeft met Stembevrijding en Jabbertalk.
Spelen met je stem vanuit simpele vormen, met dans en beweging.
Wereldmuziek liederen, Mantra’s, stilte en Qi Gong.
Zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding van Erik.

Locatie:
 De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

De vreugde van zingen en klank maken, spelen, dansen en bewegen zit van nature in ieder mens, zo zichtbaar bij kinderen.
Onze eigen stem heeft vele mogelijkheden die we nog niet kennen. De docenten begeleiden met liefde je stem op deze ontdekkingsreis. Veel ruimte voor onze creativiteit met intuïtief zingen en speelse vormen in kleinere en grotere groepen.

Marius Engelbrecht komt op maandag vanaf 15.00 uur – dinsdag 11.30 als gastdocent.
Aanvang
zo 27 dec 2015 om 18.00 uur
Einde: woe 30 dec om 15.30 uur

Dagprogramma:
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur
20.30 – 22.00 uur
 

uffelte

 

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen; je natuurlijke stem (her-)vinden en verdiepen. Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig. Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er
.             luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! “

Rumi


Prijzen & reserveren:

3 dagen incl. vegetarische maaltijden: € 360,-
of € 180,- + envelop met wat je kunt bijdragen voor de docenten;
.     aanmelding 2 personen €35 reductie pp.
.     aanmelding voor 15 dec € 35 reductie
Overnachting: kamers € 20,- pp/pn, 1 persoonskamer € 35 pp/pn
apart te boeken via Annette van natuurboerderij de Uelenspieghel
tel. 0521-351331 of annette@uelenspieghel.nl

Info: erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com


D E   D O C E N T E N:

Marius Engelbrecht geeft al zo’n 20 jaar workshops, een jaartraining en individuele begeleiding in stemexpressie en persoonlijke groei; hij heeft dit ontwikkeld tot een uitgewerkt vak, waarin o.a. oerzang, helende stem en bekkenstem tot ontwikkeling worden gebracht.

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten. Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin in Tinto Sol, geeft zangles en workshops.

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, koordirigent en docent Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten, die hij organiseert. In zijn spel en samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

De Docenten

De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 —000—

woe 30 dec – vr 1 jan 2016  Oud & Nieuw,

.          2 daagse co-creatie = samen de inhoud maken en koken.

.           midweek 4 in Vijfmorgenland bij Zutphen met Erik Huele e.a.

.           met o.a. Soulsinging, massage, dans, piano concert, ligconcert klankbad, haardvuur, boswandeling, lekker eten en wat je inbrengt.

Prijzen:  € 150,-of € 110,- met envelop met wat je kunt bijdragen, dus flexibele prijs voor minder draagkrachtigen (incl. eten & slapen, excl. drank)

start: woe 30 dec : welkom vanaf 15.00 uur, diner 19.00 uur.

slot: vr 1 jan: 20.45 na diner.

Info: erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50
of vanaf zondag ook sms 06 -571 59 572

Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com

 

Locatie: Vijfmorgenland,    Vosstraat 8, 6971 KN Brummen (bij Zutphen)

—000—
zomer 2015

Midweek 2:  Zomer-zang-muziek Midweek: ma 20 – vr 24 juli 2015

Met zanger-tekstschrijver Renze Ferwerda en pianist Erik Huele :   

Naar de Inspiratie van zingen en muziek

.   in Vijfmorgenland, vrijstaande boerderij in de natuur bij Brummen (Zutphen)


inhoud:
Je stem en de muziek in jou ontdekken, zingen wat er in je leeft.
Bij het intuïtieve zingen en in speelse vormen is er veel ruimte voor onze creativiteit. Wereldmuziek liederen, Mantra’s, Stilte en Qigong (Chi Kung).

Individueel zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding van Renze & Erik.

 

Zingen! Wanneer ben ik vrij om te zingen? Wanneer raakt het mij? Wanneer raakt mijn stem de ander? Wanneer raakt de ander mij? Wanneer ontroert muziek me?

Dat iedereen kan zingen kun je in steeds meer workshops rond stembevrijding ontdekken. Renze Ferwerda en Erik Huele gaan verder.
In hun zomerworkshop helpen ze je open te staan voor de magische momenten in jouw stem, jouw klank, jouw vertolking en de magische momenten in muziek.


Zingend door het leven
Zingend door het leven klinkt als een zorgeloos bestaan. Vrolijk, licht en met de onbevangenheid van een kind. Wie wil dat niet?
Veel mensen met een verlangen om te zingen ontdekken in deze workshop de ‘zanger(es) in zichzelf’. Mensen die dat van zichzelf nooit gedacht hadden, ‘zingen!’.
Maar ook professionele zangers en zangeressen, die soms zingend ‘moeten’ presteren, komen terug bij bezieling, plezier en vertrouwen in zichzelf.

Renze en Erik laten je zingen op de manier, die het beste bij je past.
Zij leren je naar je eigen stem te luisteren, erop te vertrouwen en er liefdevol mee om te gaan. Zij laten je je eigen zang- en stemkwaliteiten ontdekken en je leert voor die kwaliteiten te gaan staan. Dat maakt je krachtig en gelukkig zodat je onbevangen, zingend door het leven gaat.

Deze week is er voor ieder die zin heeft om niet alleen de zanger in zichzelf te ontdekken maar ook samen op zoek wil gaan naar het magische moment van ïnspiratie in zingen en muziek.
Met aandacht voor samen- en solo zingen, omdat elke stem een unieke kracht bezit.

Renze Ferwerda en Erik Huele
Laat je meenemen door twee lichtvoetige en ervaren begeleiders

Renze Ferwerda en Erik Huele houden van inspiratie én plezier!
Erik is pianist en improvisator en Renze zanger en tekstschrijver. Hun ervaringen als artiest vormen een belangrijke bron van inspiratie voor hun gezamenlijke zangworkshops. Zij geven elk afzonderlijk al vele jaren zangcursussen vanuit een natuurlijke bedding. Het samenvoegen van hun kwaliteiten levert cursussen op waar diepgang en lichtheid samengaan en waarin de rijkdom van hun ervaringen meer dan verdubbelt. Cursussen waarin elke cursist zijn/haar grenzen kan verleggen.
Renze en Erik zijn zelf solisten. Erik als pianist en Renze als zanger en tekstschrijver. Dat geeft een grote kans voor elke deelnemer om zijn/haar eigen zang kwaliteiten te ontdekken.

Naar de Inspiratie van zingen en muziek
Om geraakt te worden door de zanger en de muzikant in jezelf. Om de magie van zingen en de muzikaliteit in jezelf en elkaar te ontdekken.
Welkom!

Locatie: Vijfmorgenland,    Vosstraat 8, 6971 KN Brummen (bij Zutphen)
Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Zwemplekken en bos zijn direct in de buurt. ’s Avonds kampvuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

De vreugde van zingen en klank maken, spelen, dansen en bewegen zit van nature in ieder mens, zo zichtbaar bij kinderen. Onze eigen stem heeft vele mogelijkheden die we nog niet kennen. De docenten begeleiden met liefde je stem op deze ontdekkingsreis. Veel ruimte voor onze creativiteit met intuïtief zingen en speelse vormen in kleinere en grotere groepen.

ma 1 aug  (18.00 uur)  – vr 5 aug 2016 (14.00 uur):

Prijzen & reserveren:
4 dagen incl. vegetarische maaltijden en overnachtingen (kamperen in de tuin mogelijk- wel dezelfde prijs):
€ 590,- of € 490,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen voor de docenten;

Bij betaling voor 1 juli of aanmelding met 2 personen: 10 % korting pp op de prijs.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 150) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 14 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com.
Bij latere afmelding tegoedbon (min € 250) of je vind een vervanger voor jezelf.


Info en aanmelding: erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50

Dagprogramma: 1 middag vrij.
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur
16.00 – 18.00 uur
20.45 – 22.00 uur
vanaf 22.15 uur – Zingen rond het kampvuur bij mooi weer.

 

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen;
je natuurlijke stem (her-)vinden en verdiepen. Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig. Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er
.             luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! “

Rumi


De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!D E   D O C E N T E N

Renze Ferwerda is een zanger met een warme stem, die ontroert en je met liefdevolle bezieling, terug brengt bij jezelf. Hij zingt vooral eigen teksten/composities in het Nederlands, maakte diverse CD’s en geeft al jaren stemcoaching aan groepen en privé. ‘Zingen is een prachtige manier om in het nu te zijn. Het brengt ons van denken naar voelen. Voelen is lichaamsbewustzijn: ‘contact maken met wat er leeft in je lijf’. Renze werkt o.a. met zangimprovisaties, laat ons balans te vinden tussen ‘innerlijk luisteren’ en fysiek je stem aansturen.

Erik Huele is pianist, zanger, componist, koordirigent en docent Qi gong.
Hij studeerde piano-improvisatie aan de Conservatoria van Utrecht en A’dam en maakte div. CD’s : o.a. een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com.
Hij geniet van samen zingen in de meezingconcerten, die hij organiseert, en bij zijn wekelijkse koren Wereldmuziek en Stembevrijding.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

Schermafbeelding 2015-02-07 om 15.49.39

                                 De zaal van Vijfmorgenland met zicht op de tuin.

 

 

 

—000—

 

 

 

Midweek 2 met Jacky en Erik:

di 30 juni – vr 3 juli 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)

Je stem en de muziek in jou ontdekken, zingen wat er in je leeft met Stembevrijding en elementen van Soulvoice®.
Spelen met je stem vanuit simpele vormen, met dans en beweging.
Wereldmuziek liederen, Mantra’s, stilte en Qi Gong.
Zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding van Erik.


Locatie:
 De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

De vreugde van zingen en klank maken, spelen, dansen en bewegen zit van nature in ieder mens, zo zichtbaar bij kinderen.
Onze eigen stem heeft vele mogelijkheden die we nog niet kennen. De docenten begeleiden met liefde je stem op deze ontdekkingsreis. Veel ruimte voor onze creativiteit met intuïtief zingen en speelse vormen in kleinere en grotere groepen.


Aanvang
: di 30 juni 2015 om 18.00 uur
Einde: vr 3 juli om 16.30 uur

Dagprogramma:
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur
20.30 – 22.00 uur
vanaf 22.30 uur – Zingen rond het kampvuur bij mooi weer

 

uffelte

 

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen; je natuurlijke stem (her-)vinden en verdiepen. Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig. Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er
.             luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! “

Rumi

di 30 juni – vr 3 juli 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)
Prijzen & reserveren:

3 dagen incl. vegetarische maaltijden: € 387,-
of € 288,- + envelop met wat je kunt bijdragen voor de docenten;
.     aanmelding 2 personen € 35 reductie pp.
.     aanmelding voor 1 juni € 35 reductie
Overnachting: kamers € 20,- pp/pn, kamperen € 8,- pp/pn
apart te boeken via Annette van natuurboerderij de Uelenspieghel
tel. 0521-351331 of annette@uelenspieghel.nl

Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com
Info:
erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50

D E   D O C E N T E N:

Jacky Peeters is stembevrijder, soul voice®practitioner en creatief counselor. Van oorsprong gezondheidswetenschapper, ontwikkelde zich o.a. via stembevrijding van Jan Kortie en Soul Voice, tot een gepassioneerd en liefdevol begeleidster van volwassenen en kinderen. Voor Jacky is de stem een geweldig instrument om dicht bij jezelf te komen. ‘Met je stem in beweging brengen wat vast is komen te zitten, je licht schijnen op wat zich in je schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, koordirigent en docent Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten, die hij organiseert. In zijn spel en samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

De Docenten

 

 De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 

—000—

    Midweek 2:  Zomer-zang-muziek Midweek

Met zanger-tekstschrijver Renze Ferwerda en pianist Erik Huele :   ma 20 – vr 24 juli 2015

Naar de Inspiratie van zingen en muziek

.                    in Vijfmorgenland bij Brummen (Zutphen)

Inhoud:
Je stem en de muziek in jou ontdekken, zingen wat er in je leeft.
Bij het intuïtieve zingen en in speelse vormen is er veel ruimte voor onze creativiteit.
Wereldmuziek liederen, Mantra’s, Stilte en Qigong (Chi Kung).

Individueel zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding van Renze & Erik.

Zingen! Wanneer ben ik vrij om te zingen? Wanneer raakt het mij? Wanneer raakt mijn stem de ander? Wanneer raakt de ander mij? Wanneer ontroert muziek me?

Dat iedereen kan zingen kun je in steeds meer workshops rond stembevrijding ontdekken. Renze Ferwerda en Erik Huele gaan verder.
In hun zomerworkshop helpen ze je open te staan voor de magische momenten in jouw stem, jouw klank, jouw vertolking en de magische momenten in muziek.

Zingend door het leven

Zingend door het leven klinkt als een zorgeloos bestaan. Vrolijk, licht en met de onbevangenheid van een kind. Wie wil dat niet? Veel mensen met een verlangen om te zingen ontdekken in deze workshop de ‘zanger(es) in zichzelf’. Mensen die dat van zichzelf nooit gedacht hadden, ‘zingen!’. Maar ook professionele zangers en zangeressen, die soms zingend ‘moeten’ presteren, komen terug bij bezieling, plezier en vertrouwen in zichzelf.

Renze en Erik laten je zingen op de manier, die het beste bij je past. Zij leren je naar je eigen stem te luisteren, erop te vertrouwen en er liefdevol mee om te gaan. Zij laten je je eigen zang- en stemkwaliteiten ontdekken en je leert voor die kwaliteiten te gaan staan. Dat maakt je krachtig en gelukkig zodat je onbevangen, zingend door het leven gaat.

Deze week is er voor ieder die zin heeft om niet alleen de zanger in zichzelf te ontdekken maar ook samen op zoek wil gaan naar het magische moment van ïnspiratie in zingen en muziek.

Renze Ferwerda en Erik Huele

Laat je meenemen door twee lichtvoetige en ervaren begeleiders

Renze Ferwerda en Erik Huele houden van inspiratie én plezier! Zij geven elk afzonderlijk al vele jaren zangcursussen vanuit een natuurlijke. Het samenvoegen van hun kwaliteiten levert cursussen op waar diepgang en lichtheid samengaan en waarin de rijkdom van hun ervaringen meer dan verdubbelt. Cursussen waarin elke cursist zijn/haar grenzen kan verleggen. Renze en Erik zijn zelf solisten. Erik als pianist en Renze als zanger en tekstschrijver. Dat geeft een grote kans voor elke deelnemer om zijn/haar eigen zang kwaliteiten te ontdekken. Toch zal ook de kracht van het samen zingen en muziek maken een mooie plaats krijgen in de cursus.

naar de inspiratie van zingen en muziek

Om geraakt te worden door de zanger en de muzikant in jezelf. Om de magie van zingen en de muzikaliteit in jezelf en elkaar te ontdekken.
Welkom!

–00–

Naar de inspiratie van zingen en muziek

 

Zomer-zang-muziek-mid-week met

zanger-tekstschrijver Renze Ferwerda en pianist Erik Huele

 

Om geraakt te worden door de zanger en de muzikant in jezelf.

 

Deze week is er voor ieder die zin heeft om niet alleen de zanger(es) in zichzelf de ruimte te geven, maar ook op zoek wil gaan naar de magische kracht van geïnspireerd zingen en muziek maken. Met aandacht voor samen- en solo zingen, omdat elke stem een unieke kracht bezit.

 

Renze en Erik laten je zingen op de manier, die het beste bij je past. Zij leren je naar je eigen stem te luisteren, erop te vertrouwen en er liefdevol mee om te gaan. Zij laten je je eigen zang- en stemkwaliteiten ontdekken en je leert voor die kwaliteiten te gaan staan. Dat maakt je krachtig en gelukkig zodat je onbevangen, zingend door het leven gaat.

 

Renze Ferwerda en Erik Huele

Laat je meenemen door twee lichtvoetige en ervaren begeleiders

Renze Ferwerda en Erik Huele houden van inspiratie én plezier! Erik is pianist en Renze zanger en tekstschrijver. Hun ervaringen als artiest vormen een belangrijke bron van inspiratie voor hun gezamenlijke zangworkshops.

 

naar de inspiratie van zingen en muziek

Om de magie van zingen en de muzikaliteit in jezelf en elkaar te ontdekken.

Welkom!

Locatie: Vijfmorgenland,    Vosstraat 8, 6971 KN Brummen
Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Zwemplekken en bos zijn direct in de buurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

De vreugde van zingen en klank maken, spelen, dansen en bewegen zit van nature in ieder mens, zo zichtbaar bij kinderen.
Onze eigen stem heeft vele mogelijkheden die we nog niet kennen. De docenten begeleiden met liefde je stem op deze ontdekkingsreis. Veel ruimte voor onze creativiteit met intuïtief zingen en speelse vormen in kleinere en grotere groepen.


Aanvang
: ma 20 juli 2015 om 11.30 uur
Einde: vr 24 juli om 16.00 uur

Dagprogramma:
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur
20.30 – 22.00 uur
vanaf 22.30 uur – Zingen rond het kampvuur bij mooi weer

 

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen; je natuurlijke stem (her-)vinden en verdiepen. Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig. Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er
.             luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! “

Rumi

Prijzen & reserveren:
4,5 dag incl. vegetarische maaltijden: € 594,-
of € 486,- + envelop met wat je kunt bijdragen voor de docenten;
.      aanmelding 2 personen € 35 reductie pp.
.      aanmelding voor 1 juli € 35 reductie

Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com
Info en aanmelding:
erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50

De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

D E   D O C E N T E N

Renze Ferwerda is een zanger met een warme stem, die ontroert en je met liefdevolle bezieling, terug brengt bij jezelf. Hij zingt vooral eigen teksten in het Nederlands. ‘Zingen is een prachtige manier om in het nu te zijn. Het brengt ons van denken naar voelen. Voelen is lichaamsbewustzijn: ‘contact maken met wat er leeft in je lijf’. Renze werkt o.a. met zangimprovisaties, laat ons balans te vinden tussen ‘innerlijk luisteren’ en fysiek je stem aansturen.

Erik Huele is pianist, zanger, componist, koordirigent en docent Qi gong.
Hij studeerde piano-improvisatie aan de Conservatoria van Utrecht en A’dam en maakte div. CD’s : o.a. een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

 

Schermafbeelding 2015-02-07 om 15.49.39

Vijfmorgenland groepsruimte
—000—

Kerst Midweek 3 met  Marius Engelbrecht (o.v.), Marietta Rust en Erik Huele

zo 27 dec – woe 30 dec 2015    in de Uelenspieghel  (Drenthe)

Zingen vanuit je Hart: 3-daagse vol zang, muziek, creativiteit en plezier;
Je stem en de muziek in jou ontdekken, zingen wat er in je leeft met Stembevrijding en Jabbertalk.
Spelen met je stem vanuit simpele vormen, met dans en beweging.
Wereldmuziek liederen, Mantra’s, stilte en Qi Gong.
Zingen en Stembevrijding met pianobegeleiding van Erik.

Locatie:
 De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

De vreugde van zingen en klank maken, spelen, dansen en bewegen zit van nature in ieder mens, zo zichtbaar bij kinderen.
Onze eigen stem heeft vele mogelijkheden die we nog niet kennen. De docenten begeleiden met liefde je stem op deze ontdekkingsreis. Veel ruimte voor onze creativiteit met intuïtief zingen en speelse vormen in kleinere en grotere groepen.


Aanvang
zo 27 dec 2015 om 18.00 uur
Einde: woe 30 dec om 16.30 uur

Dagprogramma:
08.00 – 08.30 uur – Qigong (Chi Kung)
10.15 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur
20.30 – 22.00 uur
 

uffelte

 

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen; je natuurlijke stem (her-)vinden en verdiepen. Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig. Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er
.             luistert en wat ze ervan vinden; zing je lied, zing gewoon je lied! “

Rumi


Prijzen & reserveren:

3 dagen incl. vegetarische maaltijden: € 387,-
of € 288,- + envelop met wat je kunt bijdragen voor de docenten;
.     aanmelding 2 personen €35 reductie pp.
.     aanmelding voor 1 dec € 35 reductie
Overnachting: kamers € 20,- pp/pn, kamperen € 8,- pp/pn
apart te boeken via Annette van natuurboerderij de Uelenspieghel
tel. 0521-351331 of annette@uelenspieghel.nl
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com
Info:
erikhuele@hotmail.com,  tel. 050 – 312 46 50

D E   D O C E N T E N:

Marius Engelbrecht geeft al zo’n 20 jaar workshops, een jaartraining en individuele begeleiding in stemexpressie en persoonlijke groei; hij heeft dit ontwikkeld tot een uitgewerkt vak, waarin o.a. oerzang, helende stem en bekkenstem tot ontwikkeling worden gebracht.

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten. Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin in Tinto Sol, geeft zangles en workshops.

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, koordirigent en docent Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten, die hij organiseert. In zijn spel en samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

De Docenten

 

De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 

 —000—
woe 30 dec – vr 1 jan 2016  Oud & Nieuw, 2 daagse co-creatie
.            midweek 4 in Vijfmorgenland bij Zutphen met Erik Huele e.a.
.           met Soulsinging, massage, dans, haardvuur, boswandeling
.           Prijzen:  € 150,-of € 110,- met envelop (incl. alles)
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 50) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 2 dagen te voren: via erikhuele@hotmail.com
—000—

Programma 2014 (vorig jaar)

 

 

 

 

Zingen vanuit het hart
met Beate Ilg, Erik Huele, Jacky Peeters en Stefan van Rooij

Afbeelding folder: Soul Singing met Erik Huele

Je muzikaliteit ontdekken door Stembevrijding en elementen van Soul Voice
spelen met je stem vanuit simpele vormen
wereldmuziekliederen, mantra’s, stilte en Qi Gong

Zaterdag 16 – Vrijdag 22 Augustus 2014
Centro d’Ompio, Noord Italië

Muziek, creativiteit en plezier!

P R O G R A M M A

07.45-08.30 – qi gong (chi kung)
– ontbijt
10.0 -11.15 – warming up & wereldmuziekliederen
11.30-13.00 – stembevrijding & soul voice
– diner & vrijetijdsbesteding
17.00-18.30 – spelen met de stem in kleine groepen & meditatie
– diner
21.00-22.00 – mantra’s en intuїtief zingen

 

 

 

 

 

 

2 middagen en 1 avond is er geen programma. Dat geeft mogelijkheden om bijv. Orta te bezoeken, een dorp direct gelegen aan het meer. Ook is er ruimte om solo/duo te zingen, begeleid door piano en/of gitaar.

Locatie
Centro d’Ompio, Italië, gelegen midden in prachtige natuur, zwembad aanwezig,
het centrum ligt op een heuvel dichtbij het Ortameer, ca. 100 km van de Zwitserse grens en Milaan.
www.ompio.org

Kosten
Cursus € 450,- of € 290,- + een envelop met een bijdrage voor de trainers.
Verblijf en maaltijden (vegetarisch, meest biologisch) € 420,- (kamer) of € 300,-
(camping); inschrijven voor 15 juni € 410,-; 2 personen € 410,- pp

Informatie: erikhuele@hotmail.com 050 – 312 46 50
Als je voor of na de cursus langer wil blijven: neem contact op met Ompio. 

 

Ompio

Uitnodiging om te zingen, te bewegen en te spelen.
Ontwikkel je natuurlijke stem en aangeboren muzikaliteit.

D E   T R A I N E R S

Erik Huele is pianist, componist, koordirigent en docent qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht  en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert.In zijn spel en samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

Jacky Peeters is stembevrijder, soul voice®practitioner en creatief counselor.
Via stembevrijding van Jan Kortie en Soul Voice, ontwikkelde zij zich tot een gepassioneerd en liefdevol begeleidster van volwassenen en kinderen.
‘De stem is een geweldig instrument om dicht bij jezelf te komen. In bewe-ging brengen wat vast is komen te zitten, licht schijnen op wat zich in de schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’

Beate Ilg geeft vocale coaching en klankmassages. Zij deed conservatorium klassieke zang en hobo en is opgeleid in de Indivokale muziektherapie volgens het Nada Brhma systeem van Vemu Mukanda. Zij bekwaamde zich in improvisatie bij WeBe3 en Oscar Boldre. ‘De stem is een spiegel van onze persoonlijkheid, een instrument voor innerlijke groei, een authentieke uiting van je wezen’. Privé sessies gedurende de week zijn mogelijk.  www.sonsuono.com

Stefan van Rooij is van veel markten thuis, zingt onder andere mantra’s en wereldliederen onder begeleiding van gitaar. Ook kun je hem als smaak-kunstenaar tegenkomen. Hij ondersteunt daar waar nodig, zowel muzikaal
als menselijk, binnen Soul Singing. Hij leeft in een tipi in de vrije natuur.

 

Teachers

De meeste muziek is op het gehoor
Neem je eigen instrument mee!