Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

Pinksteren Muziek & Mindfulness Festival
Ervaar natuur, stem, dans, water & vuur
lichaamsbewustzijn, Yoga & Qigong (Chi Kung)
2 dagen mogelijk, kinderen welkom, ook low-budget tickets

 vr 7 juni (16.30 uur) – 10 juni (14.00 uur) 2019
Op de ” Hof van Moeder Aarde ” te Neede (bij Zutphen)

o.l.v.
Monique Senstius – lichaamsgewaarzijn & yoga.
Erik Huele – piano, djembé, intuïtief zingen en Qigong
Justina Abdallah – zang, yukelele & cirkel zang
Marietta Rust – zang, gitaar & meezing concert (zo av)
Marry Foelkel – wandeling eetbare wilde planten en kruiden zoeken

” Wat is nu fijner als in een zachte bos- en veldomgeving met vogelgezang om je heen wakker te worden middels yoga oefeningen  …?
Verse energie voor lichaam en geest. Zo beginnen de dagen in deze 3 daagse om 7.30 uur, waarna een uurtje later het ontbijt begint.
Vloeiend volgen de dagonderdelen in elkaar over met een verscheidenheid aan ingredienten: beweging, muziek, zang, verstilling, vreugde, lekkere biologische maaltijden en tijd voor jezelf. Alle zintuigen komen aan bod…
De dag eindigt rond 22.00 uur of om lekker het bed in te gaan of na te “zijn” met anderen…”

33178120_1910487065641690_20910683935735808_n

Dit Muziek & Mindfulness Festival heeft een intiem  programma,
dat volop rust, vitaliteit, vreugde, liefde en verbinding geeft.

Het Festival vind plaats in een Mindfulness atmosfeer (een gemoedstoestand waarbij je bewust bent van het moment), zonder dat er speciale mindfulness cursus wordt gegeven. Een plek als een oase om te genieten en bezieling te voelen. We nodigen je uit tot een mindful aanwezig zijn, even los van het dagelijkse met zijn mogelijke hectiek.
Ervaar het ene moment rust en verstilling, het andere moment vitale energie vol levenslust. Een plek voor inspirerende ontmoetingen met gelijkgestemden en volop genieten van verwondering en wat jou beweegt.

Onder leiding van ervaren docenten & musici kun je jouw muzikaliteit, yoga praktijk en levenskunst verdiepen. Er worden yoga lessen in stilte gegeven en onder begeleiding van muziek.
Er zijn meditatieve luisterconcerten om helemaal op te gaan in de muziek en het moment. Daarnaast gaan we onze stem gebruiken ter heling met de Aum klank, Mantra’s zingen en Meezing concerten (waarbij we met zijn allen zingen).
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom.
Yoga verbindt adem, lijf en geest dieper met elkaar. Ga je mee op een bijzondere reis van yoga, muziek, klank en adem?

Het programma vindt zowel binnen als buiten plaats. Zwemplekken en bos zijn direct in de buurt. Bij goed weer yoga op het grasveld  in de zon, meditatie bij het opkomen en ondergaan van de zon: jezelf heerlijk opladen in de natuur.
Een vuur ceremonie ’s avonds buiten onder de sterren.
Een minivakantie met inspirerende workshops voor bewust bewegen, gezond leven en muzikale vreugde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Locatie:
Hof van Moeder Aarde te Neede, zie: www.hofvanmoederaarde.nl
Er kan gekampeerd worden op het natuurrijke terrein, met een speciaal veldje voor de campers/caravans. In de boerderij zijn kamers.
De prachtige natuur zorgt voor rust en vormt een uitstekende bedding voor het festival. Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

Over het eten:
De overwegend biologische & vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch & diner) wordt verzorgd door het bevlogen koks team.
Dieetwensen kun je doorgeven bij aanmelding.

 

 

Prijzen:
Het is raadzaam je tijdig in te schrijven i.v.m. beperkt aantal (20) deelnemers.

1) Cursus prijs (excl. verblijfskosten) is incl. de biologische vegetarische maaltijden, sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade:

– 3 dagen:
A) vanaf € 330,-      of
B) € 220,-  en als je nog wat extra kunt missen, geef je dat in een envelop aan Erik.
C) € –   (in overleg)

Toelichting: op C) mocht je enthousiast zijn en je hebt beperkt budget, dan is (zelfs geruime) reductie mogelijk. We nodigen je van harte uit hierover contact met ons op te nemen.
op A) sociaal prijsbeleid: Deze flexibele ” vanaf ” bedragen maken het mogelijk dat mensen met een bescheiden inkomen eerder kunnen deelnemen.

2) Prijs verblijfskosten:

VERBLIJF PRIJS
1 persoons kamer € 105,-
2 persoons kamer € 75,-
3 of 4 persoons kamer € 60,-
 tent € 30,-

Vrijwilligers welkom met prijsreductie, wil je contact opnemen?
Bij betaling voor 27 mei: 10 % korting op de cursusprijs.

 

Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
info: Erik 050-312 46 50 of Victoria 06-42 204 108

Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 75) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 10 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com. Bij latere afmelding tegoedbon (min € 150) of je vind een vervanger voor jezelf.

Aanvang: vr 7 juni  2019: 16.30 uur, welkom vanaf 15.00 uur

 

De Docenten:

 

Mijn naam is Monique Senstius, docent lichaamsgewaarzijn / yoga.
De yoga die ik begeleid is fysiek verfijnd, stil en met humor, waarin aandacht voor de bewegingen van het lichaam en die van de geest geobserveerd leren worden.
Als de basishouding naar jezelf toe als mens, nieuwsgierig, open en vriendelijk is ontstaat dit observeren als vanzelfsprekend.
Hoe minder je je best doet, hoe meer er gevoeld en ervaren kan worden. De oefeningen kunnen zowel fysiek krachtig als ontspannen en stil zijn. Alles wordt voelend en rustig opgebouwd. Door het waarnemen van de adem ga je je bewust worden van de ruimte in- en om je lichaam.

S’ ochtends voor het ontbijt is er een yogasessie. Afhankelijk van de rest van de dagindeling geef ik in de middag nog een yoga bijeenkomst.
Natuurlijk met lekker weer buiten. Ademen werkt het best buiten. Dan stroomt de prana (levensenergie) ongehinderd naar binnen.
En dat bevorderd de gezondheid en het welzijn op alle niveau’ s!
Houd hiermee rekening in je kleding- en schoenenkeuze.
Observerend wandelen in stilte is een deel van yoga beoefening.
Jong, ouder of op leeftijd, stram, lenig, zwak, krachtig, sportief (of niet): yoga- beoefening is voor iedereen weggelegd.

Na de Academie voor Lichamelijke Oefening heb ik de Yoga Academie “Saswitha” gevolgd. Zo ook heb ik de, toen nog vierjarige, Academie voor Natuurgeneeskunde afgerond.
Na de K.A.L.O. ben ik met veel plezier werkzaam geweest als reisbegeleider voor de A.N.W.B. Tien jaar geleden heb ik de opleidingen gevolgd voor “Energetisch begeleider” bij “Cemra”.
Sinds die tijd ben ik een eigen yogapraktijk “MOIJA” in Epe begonnen.
In de zomer organiseer en begeleid ik Yoga- bergwandel reizen in het Mont – Blanc gebied, Frankrijk.
Graag tot ziens in de Uelespiegel!
www.yogapraktijkepe.nl

 

Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging & Qigong (Chi Kung).
Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Jasper van ’t Hof en Bert van den brink.
Erik maakte diverse CD’s: o.a. een Satie-album voor cello en piano (uit de Pers: ” Slow music in optima forma ” ) zie http://erikplayssatie.com,
Talking Trees – Solo piano (uit de Pers: ” Een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en met zangeres Marietta Rust & de Flamenco Latin groep Tinto Sol.
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert.
In zijn spel en wekelijkse samenzanggroepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.
Hij geeft regelmatig meditatieve piano concerten en speelde met Duo Ashvins o.a. in Centrum De Roos te Amsterdam.

Hij is opgeleid in Nederland door senior docent Annette Derksen en voorjaar 2001 door Mantak Chia zelf in Zwitserland tot Healing Tao docent.
Sinds 2012 is de chinese Qigong meester Chunyi Lin een grote inspiratie voor hem en volgde hij meerdere workshops. Hij heeft geruime ervaring in les geven aan groepen en individueel.
Op Savita (bij Winterberg nabij Dortmund) geeft hij regelmatig Qigong weken gecombineerd met natuur wandelen, zingen en vuur ceremonies

 

 

Justina Abdalla is zangeres en beoefenaar van het pad van Bhakti yoga.
Bhakti yoga is de yoga van devotie en van het hart, dat geopend wordt door te zingen. De herhaling van de mantra’s helpt ons bij meditatie en zo helpen we elkaar om steeds weer terug te keren in het nu.
Justina speelt ukulele en heeft veel inspiratie opgedaan op de Rainbow gatherings, dus naast mantra’s zullen we ook veel Rainbow liedjes over liefde en licht zingen. Wij hebben er heel veel zin in en zien naar jullie uit!

 

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten. Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin Trio Tinto Sol, geeft zangles, workshops
en leidt een Soulsinging koor in Winsum. Ze is al jaren graag gezien (en gehoord) op de Soulsinging Festivals.
Met dichter Kees Langejan maakt ze kindertheater.

Marry Foelkel
Exclusieve groenten en kruiden zijn tegenwoordig volop te kopen in groentewinkel en supermarkt. Wat velen niet weten, is dat veel heerlijke groenten en kruiden gewoon in het bos, langs de weg of als ‘onkruid’ in de tuin groeien. Lekker vers en 100% biologisch.De ‘smulbossen’ van Neede (zo noemen wij onze vrije natuur) biedt zoveel lekkers, dat wij dat graag vertellen en willen laten proeven. Een recept verklappen we nog niet, maar de paardebloem en de rucola zitten er zeker bij!

 MG 5060

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judith Grob werd verliefd op mantra en bhajan zingen toen ze ruim 2,5 jaar in de Yasodhara ashram in Canada woonde. Daar begon ze ook haar eigen liedjes te schrijven en te begeleiden met autoharp. Dit is een snaarinstrument met 36 snaren met een bijzonder warme klank, waarbij het heerlijk zingen is. Na jarenlang docent psychologie te zijn geweest, deelt ze nu haar liefde voor zang en yoga met plezier. Als docent Kundalini Yoga laat ze mensen ook graag kennismaken met ‘celestial communication’. Dit is een krachtige vorm van mantra meditatie met beweging. Je kunt Judith en haar autoharp ook vinden op haar website: www.yogasong.nl.