Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

Voorjaars Mei Soul Singing Festival
in de Uelenspieghel in Uffelte, Drenthe

Van donderdag 24 mei (18.30 uur) – zondag 27  mei (16.30 uur) 2018
Deelname vanaf vrijdag mogelijk, kinderen welkom

De vreugde van samen zingen, luisteren, dansen en in de natuur zijn
Alles is makkelijk mee te zingen, op het gehoor, met 6 creatieve
& ervaren docenten:
Jan Hendrik Veenkamp –  Meezing concert, stembevrijding (zat mi & av)
Andrea Hauser & Martijn Nanninga –  Meezing concert, workshop (vr mi & av)
Cecilia Magnus – Stembevrijding
Marietta Rust –  Meezing concert
Erik Huele – Stemexpressie & improvisatie, Meezing concert

Vrijdag avond: Afro Mantra Celebration Dans & Meezingconcert
met ” The Groove Tribe ” featuring Moussé Pathé op djembé’s

uffelte

Over het Festival

Het Soulsinging Festival is een ontmoetingsplek voor een ieder die geїnspireerd samen wil zingen & dansen. Dit geeft plezier en werkt aanstekelijk.
We zingen wereldmuziek, gospel en spirituele liederen uit alle windstreken.
Soms ingetogen of verstillende, dan weer actieve en uitbundige melodieën met djembé ritmes, waar we heerlijk op dansen.
Door intuїtief te zingen en te dansen onder leiding van ervaren docenten kun je jouw eigen en unieke expressie verdiepen.
Je hoeft hierin geen ervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen of dansen ben je van harte welkom. Je maakt contact met jezelf & je lichaam en er moet niks, het gaat om de beleving, niet om de prestatie.
Elke dag is er een interessant programma-aanbod, en als je even liever op jezelf bent in de natuur kan dat ook. Eigen inbreng is welkom, breng ook eventueel een instrument mee.

 

Over de locatie
De prachtige natuur zorgt voor rust en vormt een uitstekende bedding voor het festival.
Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte, Drenthe, Nederland
Er kan gekampeerd worden op het natuurrijke terrein, met een speciaal veldje voor de campers/caravans.
In de boerderij zijn kamers en enkele blokhutjes.

 

  ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden;          zing je lied, zing gewoon je lied!      Rumi

 

De “Mantra Groove Tribe” met Dans & Meezing concert, die zaterdag 26 mei (zonder Praful) op dit Soul Singing Festival speelt!

Dagindeling:
07.45 – 08.15 uur:       Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:       Ochtend workshops
15.45 – 18.00 uur:       Middag workshops
20.30 – 22.00 uur:       Meezing & Dans concert
vanaf 22.15 uur:          kampvuur

De vegetarische en grotendeels biologische maaltijden (ontbijt, lunch & diner) wordt verzorgd door een goede kokkin.
Dieetwensen kun je doorgeven bij aanmelding. Bij zeer speciale dieet-wensen zullen we je vragen om hier zelf of mede zorg voor te dragen.

 

Prijzen & Aanmelding
3 daags Voorjaars Soul Singing Festival 24-27 mei 2018  (2 dagen ook mogelijk).
Het is raadzaam je tijdig in te schrijven i.v.m. beperkt aantal (33) deelnemers.

A) Festivalprijs (excl. verblijf, zie B) is incl. biologische vegetarische maaltijden
(3x daags), sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade:

vanaf € 325,-    of
vanaf € 210,-    voor mensen met een bescheiden inkomen.
Kinderen: 0 – 4 jaar: gratis, vanaf 5 jaar: € 90,-
Toelichting sociaal prijsbeleid:
Deze flexibele ” vanaf ” bedragen maken het mogelijk dat mensen met een bescheiden inkomen eerder kunnen deelnemen. Je kunt je eigen afweging maken mbt de mensen met bescheiden inkomen en de mate van jouw mogelijkheden.

Vrijwilligers welkom met prijsreductie, wil je contact opnemen?

B) Prijzen Verblijf:  voor 3 nachten:

VERBLIJF PRIJS
1 persoons kamer € 105,-
2 persoons kamer € 75,-
3 of 4 persoons kamer € 60,-
 tent  € 27,-

Kortingsregeling mogelijk als je het niet kan betalen of als je met meer mensen komt. Bij betaling voor 15 april: 10 % korting pp op de Festivalprijs.

C) Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
info: Erik 050-312 46 50 of Victoria 06-42 204 108
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 75,-) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 10 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com. Bij latere afmelding tegoedbon (min € 150,-) of je vind een vervanger voor jezelf.

Aanvang: do 24 mei om 18.30 uur diner, welkom vanaf 15.00 uur met thee.
Einde: zo 27  mei 2018 om 16.30 uur.

De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

 

uffelte3

Over de Docenten:

 

Jan-Hendrik Veenkamp begeleidt twee koren (Amsterdam en Haarlem),
geeft individuele stemsessies, wekelijkse lessen, workshops stembevrijding en
organiseert zangweken in binnen- en buitenland. Ook verzorgt hij een jaar-cursus
bewustzijnsontwikkeling/stembevrijding “Awakening the Heroe Within”.

Andrea Hauser is werkzaam als muziektherapeute, zangpedagoge en muzikante. Zij biedt met haar bedrijf HeerlijkZingen uiteenlopende zangactiviteiten, workshops en trainingen.Ze vindt het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden. Ze wil vrijheid, spontaniteit en openheid in het zingen brengen en zingend verbinden.
Na haar studies klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium en muziektherapie aan de HMN heeft zij allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen en helende stem in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft zij opleidingen gevolgd in energiewerk en intuïtietraining. Ze verdiepte zich  in TaKeTiNa, een methode die haar door de krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem uitermate inspireert en herkenning geeft.

Martijn Nanninga  studeerde vanaf 1986 flamenco gitaar aan het Rotterdams Conservatorium bij de bekende Paco Peña. Zijn passie is het delen van muziek: met professionals en amateurs, muzikanten en dansers, jongeren en ouderen.
Hij maakte kennis met het samenzingen met groepen bij Hagara Feinbier en richtte in Culemborg de ‘Zingkring’ op en een wekelijkse mantragroep.
Hij ontwikkelde zich verder met lessen klassieke zang, Complete Vocal Technique en cursussen TaKeTiNa en Mantrazang bij Deva Premal. Hij faciliteert teambuilding evenementen en geeft leiding aan diverse meezing-evenementen.

Cecilia Magnus groeide op in een bijzonder talrijk gezin waar veel gezongen werd. Ze gaf jarenlang les als dramadocente en volgde vele opleidingen waaronder NLP (Neuro-linguistische Programmatie), Geweldloze Communicatie, Systemische opstellingen, psych-K, etc… Ze begon dan ook te werken als facilitator van veranderingsprocessen, iets wat haar altijd al gefascineerd had. In 2010 richtte zij Gemma (www.gemma.be) op, een vzw/stichting die zich inzet voor het bevorderen van harmonie en verbinding. Sindsdien geeft zij trainingen in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.
In 2013 ontdekte zij Stembevrijding van Jan Kortie, en volgde vol enthousiasme zijn 2-jarige opleiding in Amsterdam.
Ze voelde opnieuw de verbinding die zingen kan brengen, zoals ze die ook gekend had in het grote gezin waarin zij opgroeide.
Nu geeft ze zelf sessies Stembevrijding om mensen deelgenoot te laten zijn van het zalig gevoel zich al zingend te kunnen uiten en zich verbonden te weten.
Stembevrijding is een heel aparte benadering van zingen, zodra we oordelen en verwachtingen achterwege laten, komen we in een nieuwe verbinding met onze eigen, unieke stem. www.gemma.be

Over Cecilia’s Workshops ‘ Proeven van Stembevrijding ’:
Stembevrijding is een heel aparte benadering van zingen. Iedereen kan zingen en zodra we de oordelen en verwachtingen achterwege laten, komen we in een nieuwe verbinding met onze eigen, unieke stem.
In deze workshop zingen we heel korte eigen improvisaties met of zonder tekst in groep, in tweetallen en individueel. Proeven van Stembevrijding geeft de kans om stukjes van je binnenste, via de gewaarwording van je eigen lichaam, te laten klinken, en dat doet gewoon deugd.

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten. Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin Trio Tinto Sol, geeft zangles, workshops
en leidt een Soulsinging koor in Winsum.
Met dichter Kees Langejan maakt ze kindertheater. ( luister www.soulsinging.net)


Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qi gong (Chunyi Lin & Mantak Chia) en organisator van het Festival.
Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s : o.a. een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com (de Pers: ”Slow music in optima forma “), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol.
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

Over de Workshop Heerlijk Zingen met Andrea Hauser

Op geheel eigen wijze zingen we wereldliederen met hart en ziel; altijd op zoek naar eigenheid in verbinding, naar persoonlijke noten binnen de gemeenschappelijke klank. Naast wereldliederen experimenteren we met klankimprovisaties en stemexpressie.
Het is een middag vol plezier en dynamiek en de nodige uitdaging om de eigen stem te verkennen. Een plek waar iedereen vrijuit kan zingen, zonder elke vorm van prestatiedruk en al te veel inspanning. Gewoon omdat zingen zo ontzettend fijn en rijk en eenvoudig is!

Meezingconcert: Andrea Hauser & Martijn Nanninga
We maken al zingend een wereldreis naar traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Soms zijn het ingetogen of verstilde liederen, dan weer actieve en uitbundige melodieën. We laten ons verrassen en stemmen ons programma af op de energie van de avond. Wellicht gaan we klappend en stampend een Afrikaans lied zingen, of ‘rond het vuur’ een oud Joods lied instemmen, of we laten ons onderdompelen in de serene klanken van een oud Indiaase mantra. We zien wel…. 

 

 

Ervaringen van deelnemers en docenten

Deze zomer heb ik deelgenomen aan een workshop Soulsinging van Erik Huele en het was fantastisch!
Via wereldmuziek, spirituals (mantra’s etc) en klankimprovisatie kwamen we tot verbinding met onszelf en elkaar.
Een veilige sfeer, liefdevolle, open harten, humor en lichtheid, kippenvel, prachtige klanken, tranen van ontroering, tranen met tuiten van het lachen… deze ervaring gun ik iedereen. Warme muzikale groet. Iris (zomer 2017)

Leuk, speels en swingend Festival! Op de Uelenspieghel, prachtige plek.
Jacky Peeters (docent Aug Soulsinging Festival)

Het is een mooi festival op een prachtige plek buiten in de natuur, activiteiten van stembevrijding tot spirituele liederen, swingen op de prachtige (live!) muziek van Praful. Kamperen en lekker eten, dat ook! Ik was er vorig jaar ook, zeer aan te raden!
Martijn Nanninga (docent 2016 & 17):

Doe mee, het wordt weer leuk!!!
Andrea Hauser (docent 2016 & 17):

Een aanrader, ik was er vorig jaar
Tineke Prins:

Ik ga weer en kan het iedere zang en muziekliefhebber aanraden!
Evelien Broere

Great memories… Time to make some new ones
Judith Grob

Heel fijn festival van zang, dans en warme contacten; op prachtige locatie en niet te vergeten: Mantra groove Band Yay!!!
Casper Lange

Ik heb gewoon ongelooflijk genoten van de Zangweek met Renze en Erik!
En met een licht gevoel van heimwee klonk het dit weekend nog in mij na.
De individuele aandacht, het samen zingen, de liefdevolle, humorvolle, betrokken en deskundige begeleiding waarmee bij ieder het beste naar boven werd gebracht.
Ruimte voor een lach en een traan, voor wat zich aandiende in het moment. Bovendien zijn de heren ook nog eens twee geweldige muzikanten. Ook daar hebben we van kunnen genieten.
En met bewondering gekeken wat er door scherpe observatie en van daaruit kleine aanwijzingen bijzondere dingen met mensen gebeurden. Ik heb zelf prachtige momenten gehad en ook die van anderen vond ik bijzonder mee te maken.
Tenslotte zeker niet te vergeten, kok Paul, die ons elke keer weer verraste met heerlijke maaltijden en lekkere tussendoortjes.
En dat alles op een prachtige plek. Ik heb een geweldige week gehad. Resi Tichelaar 2015

 

 

*****************