Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

                                     Midwinter Light Retraite
        Maandag 19 – vrijdag 23 december 2022 Uelenspieghel Uffelte

 

We nodigen je uit voor een 5-daagse Midwinter gathering op onze geliefde locatie De Uelenspieghel in Uffelte. Een prachtige Saksische boerderij midden in de Drentse natuur. Een plek als een oase. Om te genieten, je te laven aan de snorrende houtkachel en je bezieling te voelen.
Het is een mindful aanwezig zijn, even los van het dagelijkse met zijn mogelijke hectiek.
Heerlijke biologische maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding. Heide en bos zijn direct in de buurt.
We hebben de beschikking over de boerderij en bijgebouw met kamers en enkele blokhutjes. Er is een speciaal veldje voor campers en caravans.

De winterzonnewende (Yule) is de langste nacht. In deze nacht schenkt de Godin het leven aan het Licht, en de Zon keert weer terug. De terugkeer van het licht is zeer belangrijk voor ons en zeker voor onze voorouders, want meer licht betekent meer zon en warmte, hetgeen een nieuwe groeiperiode voor de gewassen betekende. Ook wij kunnen ons synchroniseren met de tijd en de natuur door mee te bewegen met het licht. Zo zullen wij tijdens deze midwinter retraite in eenheid en ontspanning naar binnen gaan om onze dromen en intenties voor het nieuwe jaar helder te krijgen. Deze zullen we bekrachtigen door een oeroud winterritueel. Na de zonnewende is het tijd voor feest!

~Een nieuwe aardse cyclus is begonnen, een nieuwe ronde om de zon, Nieuwjaar! ~

Locatie: Centrum De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte

Programma: o.v.
m.m.v Francesca Fralalai, Willemijn Bessem, Ellen van Geel, Erik Huele & EduArt

★ Trancereis met een geleide meditatie en diverse resonerende instrumenten
★ Midwinter Yule ritueel
★ Healing Yoga iedere ochtend
★ Concert  dou Martin gruda (cello) & Erik Huele (piano):
Satie & Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
★ Zangcirkel met Marieta Rust
★ Concert Erik Huele: piano & zang
★ Wandelingen in de heerlijke Drentse natuur
★ Soulsinging Stemexpressie
★ Natuurwezens, Stem en Stilte
★ Zangcircels
★ Ecstatic Dance met DJ
★ Chi Kung
★ Intuïtief zingen met de piano
★ Eetbare- wilde kruidenwandeling
★ Workshop intimiteit
★ Lichtcircel over non-dualisme
★ Persoonlijke I Ching reading
★ Ruimte voor co creatie en open podium
★ Ligconcert Wouter Schueler met een geleide meditatie en diverse resonerende instrumenten

 

Tarieven

A) Kosten voor de 5-daagse inclusief alle maaltijden, workshops en concerten (exclusief verblijf B)
–  € 420,-
– Bij bescheiden budget € 240,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.
Voel je een financiële drempel, meld je dan bij Erik.

B) Verblijf: 4 nachten
1 persoons kamer €140,-
2 persoons kamer €90,-
3 of 4 persoons kamer €70,-
Camper/ caravan €40,-

Vroegboek korting: boeken vóór 1 december 10% reductie per persoon.
Aanmelding samen met een ander: voor beide 10% korting op de cursus.

Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
Info: Erik 06 5715 9572 EduArt 06 2702 2956
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.

 

Inhoud

De Zon keert weer. Hij wordt wedergeboren uit de donkere en voedende schoot van de Moeder, de Grote Godin. De Heer van de Dood is de Heer van de Wedergeboorte, en duisternis maakt nu plaats voor het licht als elke dag langer wordt.
Reis in jezelf om je nieuwe intenties voor het komende jaar te ontdekken: Wat wil je loslaten en wat wil je nieuw creëren? We stellen ons open voor het nieuwe in het komende jaar, dicht bij ons hart, in lijn met onze persoonlijke waarheden. Deze intenties bekrachtigen we in het Yule ritueel.
De tijd voor de eigenlijke zonnewende richten we ons op totale ontspanning en openen we ons om in eenheid te komen middels yoga, lekker eten, wandelingen, diverse workshops, muziek en dans.
Op de dag van de zonnewende maken we een diepe trancereis om onze dromen, ideeën en intenties voor het komende jaar helder te krijgen. Wat wil je manifesteren? Welk proces wil je aangaan?
Het hoogtepunt van de retraite is het Yule ritueel. In het ritueel materialiseren en bekrachtigen we onze intenties en plannen. Wij zullen teruggrijpen naar oude Germaanse tradities waarbij we gebruik maken van een levende Yule boom in de natuur. Op deze manier ont-dekken we onze eigen-wijsheid die verborgen ligt in onze geschiedenis en in onze natuur.
Na de zonnewende vieren we het licht dat terugkomt buiten ons en in ons. Jij wordt hierin uitgenodigd om ook je licht te laten schijnen door in co-creatie je talent te delen middels een activiteit, optreden, workshop of iets anders. Niets moet, alles mag.
Wij gaan een lichtveld creëren waarin iedereen op een veilige manier zichzelf mag zijn in verbinding met jezelf, met elkaar en met de natuur.

 

FACILITATORS & ARTIESTEN

 

Willemijn Bessem
Willemijn deelt de afgelopen twintig jaar met veel plezier haar kennis en ervaring op het gebied van meditatie, intimiteit en mediumschap. Dit is tijdens workshops, individuele sessies, verschillende festivals en retraite reizen. Vooral op het OpenUp Festival heeft zij jaren intens genoten van het organiseren en geven van verschillende workshops. Ze schrijft over haar ervaringen in artikelen, boeken en columns. Haar laatste boek ‘Leven in Liefde’ gaat over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit. De laatste drie jaar ligt haar aandacht ook bij wilde eetbare planten en het meewerken met voedselbos en tuinbouwprojecten. www.mediumschap.com en  www.hetlevenscollege.nl

 

 

 

Wouter Schueler
Studeerde saxofoon op het Hilversums conservatorium.
Naast dat hij een veelgevraagd sessiemuzikant is bij verschillende bands en artiesten
In uiteenlopende genres zoals New Cool Collective, André Hazes en Alain Clark, bracht hij vier albums uit met zijn band Sinas waarvoor hij ook de muziek componeerde.
Sinds een aantal jaren is Wouter zich gaan verdiepen in meditatieve muziek en geeft hij ligconcerten met sopraansax, bamboefluiten, klankschalen en elektronica.
www.klankschalensessie.nl


Erik Huele – Piano & zang

Erik is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qi gong (Chunyi Lin & Mantak Chia) en mede organisator van de retreat. Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s. Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil. www.sousinging.net en www.erikplayssatie.com

 

EduArt

Eduard is medeorganisator en initiator van Natural High en Natural High Yoga, yogaschool in Amsterdam. Hij heeft vele jaren ervaring in yoga en groepen begeleiden op allerlei vlakken. Zijn Natural High Festivals zijn alk jaren een begrip. Zijn yogalessen gaan over zelfgenezing. In ontspannen contact met het lichaam leren we voelen en helen. www.naturalhigh.eu en www.naturalhighyoga.com

 

 

 

cellist Martin Grudaj en pianist Erik Le Cornu Huele

Zondag 28 dec 2014 speelden zij live op Radio 4 vanuit het Concertgebouw te Amsterdam in het programma Spiegelzaal, gepresenteerd door Hans van den Boom.  Luister op youtube: https://youtu.be/OrEHuzwruAA

PROGRAMMA:
– Vroege Werken van Erik Satie in een arrangement voor cello en piano
(o.a. 3 Gymnopédies, Gnossiènnes 1-3 en Trois Mélodies de 1886)
– Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
– Erik Le Cornu Huele: Vocalise, Andante
– Astor Piazzolla: Tango’s