Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

*******************

 

vorig jaar

za 10 – 17 sept 2016  in de Morvan in midden Frankrijk:    Midweek 4

STEMBEVRIJDING, STEMHEALING & ZANGCOACHING

met Stembevrijdster Jacky Peeters,
zanger (en zangcoach) Renze Ferwerda (bij voldoende deelnemers)
& pianist en improvisator Erik Huele

.       een week vol zang, klank, muziek, creativiteit en plezier.
.       Met o.a. Stembevrijding, Wereldmuziekliederen, Intuïtief zingen en Qigong.

Je hoeft geen zangervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom.
op centrum L’Huis Préau in de natuur van de Morvan (ca 8 uur rijden van Utrecht),

 

 

Cursus prijs € 324,-  (excl. verblijfs kosten)

boeking via de Préau site
zie www.preau.nl 

 

2017

Nazomer Mannen week Op Préau in Midden Frankrijk

zat 9 – zat 16 september 2017

Mannenweek met Cocreatie en Workshops

De Nieuwe Man: Speelsheid in liefde, seksualiteit en werk.

Met workshops van:
Adriaan Hoogendijk: Liefde & Mannen, Werk & Mannen
Praful: Mannen & Broederschap
Gert van Helden: Tantra en Mannen, Tantrische massage
Erik Huele: Stembevrijding & Qigong

Kernwoorden:
Kracht ingebed in zachtheid, veiligheid, diepgang,
kwetsbaarheid, humor, openheid, speelsheid, saamhorigheid

Concerten: Dans en meditatief concert van Praful & Erik Huele
Qigong (Chi Kung) voor het ontbijt

 Uitzicht over Préau
Locatie: Op Préau, prachtig gelegen in de natuur van de Morvan (ca 8 uur rijden van Utrecht)

Een week om vitaliteit, nieuwe energie & inspiratie op te doen.


Cursus prijs:
€ 270,-  (excl. verblijfs kosten)
(prijzen verblijf en etenzie www.preau.nl)

inschrijving met 2 of meer tesamen: 10% reductie persoon
vroegboek kortingen: voor 14 aug € 240

info: 050-312 46 50 & erikhuele@hotmail.com
Boekingen lopen via Preau: Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl
Site: zie www.preau.nl

WORKSHOP LEIDERS:

Profielfoto van Adriaan Hoogendijk

Adriaan Hoogendijk heeft filosofie, seksuologie en genderstudies gestudeerd. Hij heeft nu 30 jaar een coachpraktijk en leidt nu 25 jaar ook anderen op tot coach in zijn Opleiding tot Bezielingscoach. Hij schreef boeken over leven, loopbaan en coaching en werkt nu aan een nieuw boek over man-zijn.

WORKSHOP: Mannen en de liefde.
Wat willen mannen met liefde? Wat kunnen ze met liefde? De workshop gaat over verlangens, hoe je die serieus kan nemen, hoe je die kan delen en hoe je de liefde kan vieren die in je zit. Ook is er aandacht voor innerlijke hindernissen om bij je liefde te komen, en hoe die te overbruggen.
Er wordt gewerkt in tweetallen en plenair.

WORKSHOP: Mannen en hun levensmissie.
Werk je voor geld of voor je plezier? Heb je contact met je levensmissie? Kun je die concretiseren in je loopbaan? Ook in het werk vormen verlangens een cruciale rol, want waar verlangens liggen, daar ligt ook kracht en creativiteit. Op verschillende manieren wordt er gewerkt om meer helderheid te krijgen over geluk in het werk.

Praful reisde in 1992, na zijn studie Jazz sax en fluiten aan het Amsterdams Conservatorium, naar India waar hij Bamboe fluit leerde bij Hariprasad Chaurasia. Hij maakte vele cd’s met meditatieve klanken, mantra’s en ook met Soul en Dance grooves; in 2014 met harpiste Helvia Briggen een Satie cd ‘Where classical meets world music and improvisation’.
Met Erik Huele vormde hij een Kwartet dat Satie en eigen composities vertolkt.
Samen met Vimal geeft hij  een Meditatief Healing concert.
Met pianist Erik Huele een avontuurlijk concert, een reis door verschillende sferen en tijden. zie www.praful.com

WORKSHOP: Shifting from the ” lone Warrior ” to the ” Warrior of the heart. ”
When I was younger, I used to live in a state of constant competition with other men, feeling like a ‘lone warrior’, comparing myself and trying hard to be better than all other men, so I would survive and succeed ‘out there’.
It came from a deep feeling of ‘not being enough’ as I am – which I see many men carry with them. Until some day I had the experience of deeply bonding and connecting with other men – it changed my life and since then I knew that I am part of and supported by this beautiful, powerful tribe of men.
And the way to transcend this alienation is to communicate and share, to allow vulnerability and welcome all feelings without labeling them – or as a participant of my Healing event and music once expressed his experience: “ I never knew how much strength there is in being soft.”

Being with other men, we can find clarity and mirror each other in a way we cannot so easily with women. We can allow to show ourselves and reflect to each other how and where we ‘don’t show up in our lives’ – mostly by hiding, avoiding, excluding, blaming, ridiculing and other ways. When we share and communicate openly, we probably find out that we are not alone with our feelings and issues, that most men have experienced similar things.
This will be an important step towards understanding that we are ‘enough as we are’ and towards shifting from feeling a ‘lone warrior’ to living our true nature and being a ‘warrior of the heart’.

This workshop will include some physical activity, maybe also playing music together in

Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qi gong (Chunyi Lin & Mantak Chia) en organisator van deze Mannenweek.
Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s:
o.a. een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com (de Pers: ”Slow music in optima forma “ ), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol. Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

Shahid Gerd van Helden is in 2008 thuisgekomen in de Tantra na een jarenlange zoektocht naar waarachtige verbinding en verbindende seksualiteit. In de Tantra ontdekte ik dat de waarheid zich opende als het leven in zijn geheel omarmt wordt. In de totale volheid van het leven de ogenschijnlijke tegenstellingen verweven zodat het leven zich mag ontvouwen. Levend vanuit mijn hart en in verbinding met de natuur volg ik mijn pad waarbij tantra een manier van leven en delen is. Voel je welkom. www.beingoflovegroningen.nl

WORKSHOP: verbinding met de man.
In deze workshop nodig ik je graag uit om in het contact met jezelf contact te maken met de andere mannen. Met diverse contactoefeningen, meditaties, ademwerk en dans creëren we een veld waarin broederschap weer gevoeld en ervaren mag worden.

WORKSHOP: kasmirische tantra massage.
In deze workshop nodig ik je graag uit om je over te geven aan liefdevolle aanraking. Na water, eten en veiligheid is dat de vierde essentiële menselijke behoefte.  In deze workshop is het liefdevolle contact met je broeder een uitnodiging om te zakken in je lijf en thuis te komen in de overgave aan gewoon zijn. Voel je welkom man.

 

foto's zomerfolder1

 

 

 

 

 

 Preau

 

 

 

 

 

D E   D O C E N T E N:

 

renzejackyerik

 

Over Jacky Peeters
Van oorsprong gezondheidswetenschapper stuurde het leven mij de kant op van creativiteit, spiritualiteit en bewustwording.
Mijn stem leidt me de weg op het spirituele pad.
Het is een prachtig en bevrijdend avontuur dat me in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling veel groei en heling heeft gebracht.
Ik word gedreven door het verlangen settings te creëren waarin mensen zichzelf kunnen laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn; waar de liefde kan stromen.
Jarenlang volgde ik sessies en workshops bij Jan Kortie, waarna het vanzelfsprekend was om de opleiding tot stembevrijder bij hem te volgen (2006-2008). Ik begeleid volwassenen en kinderen sinds 2005, toen ik Atelier La Luna oprichtte met Helend Tekenen (De Kolam, 2003-2005)
Na een opleiding familie- en organisatieopstellingen bij Coach-inn integreerde ik ook elementen van systemisch werk in mijn begeleiding. Tussen 2010 en 2014 volgde ik de intensieve internationale Soul Voice®opleiding.  Sinds 2 jaar begeef ik mij op het (kashmirische) tantrapad bij Abhika. Een rijke ontdekkingsreis op het gebied van verlangen, aanraking en intimiteit. Mijn  activiteiten geef ik vorm met liefde en passie en in een veilige bedding.
‘Met je stem in beweging brengen wat vast is komen te zitten, je licht schijnen op wat zich in je schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’

Renze Ferwerda is een zanger met een warme stem, die ontroert en je met liefdevolle bezieling terug brengt bij jezelf. Hij zingt vooral eigen teksten in het Nederlands en was met zijn 6 CD’s (“Warmbloedige luisterliedjes, soms in de stijl van Frans Halsema en Jacques Brel”)  regelmatig op de radio. ‘Zingen is een prachtige manier om in het nu te zijn. Het brengt ons van denken naar voelen. Voelen is lichaamsbewustzijn: ‘contact maken met wat er leeft in je lijf’. Renze werkt o.a. met zangimprovisaties, laat ons balans te vinden tussen ‘innerlijk luisteren’ en fysiek je stem aansturen.

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, koordirigent en docent Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com). Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten, die hij organiseert. In zijn spel en samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

 

2017

Midweek in de natuur op de Uelenspieghel (Drenthe)

Soul Singing, Stembevrijding & Qigong (Chi Kung):

met Stembevrijdster Cecilia Magnus
en pianist & Soulsinging docent Erik Huele:

zo 20 aug (18.30 uur diner) – do 24 aug (14.00 uur na de lunch)

Met Wereldmuziek liederen & Mantra’s, je naam zingen, klaagzingen.
Ruimte voor onze creativiteit bij het intuïtieve zingen en in speelse improvisaties
Individueel zingenen & in duo’s met de piano
Met Stembevrijding gaat het niet om zuiver of mooi zingen.
Vanuit verbinding met je lichaam geef je geluid aan het gevoel dat jij innerlijk ervaart.

Qigong (Chi Kung) en lichaamswerk buiten in de natuur bij mooi weer.

Je hoeft geen zangervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom.

 

uffelte

In natuurcamping & centrum De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte
30 min ten noorden van Zwolle

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding.
Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

 

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden;           zing je lied, zing gewoon je lied! ”  Rumi


Dag indeling:
08.00 – 08.30 uur:      Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:         ochtend workshops
15.30 – 18.00 uur:        vrij of  middag workshop
20.30 – 22.00 uur:       avond workshops c.q. meezingconcert
vanaf 22.30 uur:            kampvuur

Er zullen 2 middagen vrij zijn.

Verblijf:
Er kan gekampeerd worden op het mooie, natuurrijke terrein van de Uelenspieghel, waar we ook beschikking hebben over de boerderij met kamers en enkele blokhutjes. Er is een speciaal veldje voor de campers/caravans. Laat bij je aanmelding weten wat je wilt.

 

Prijzen & reserveren: 

A) De Cursusprijs is incl. (alle = 3x daags) biologische vegatarische maaltijden, sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade.
Als de cursusprijs (excl. overnachtingen) voor jou niet haalbaar is, maar je wil wel graag komen, dan is een verlaagd tarief mogelijk; in dat geval betaal je het lage bedrag vooruit per bank en geef je ter plekke een envelop met wat je verder kunt bijdragen.

€ 370,-  of € 260,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.
(dit is excl. overnachting, zie B)

B) Overnachting (4 nachten) pp: 4 nachten pp: tent € 32,- / 2-pers. kamer € 90,-  /
beperkt aantal 1-pers. kamers € 125,-  /  4-pers. kamer € 80,-

Bij betaling voor 15 juli of aanmelding met 2 personen: 10 % korting pp op de Cursusprijs.

Reserveren: mail: erikhuele@hotmail.com, tel 050 – 312 46 50
Schrijf je i.v.m. beperkte aantal (max 14) deelnemers binnenkort in.
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 100) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 14 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com.
Bij latere afmelding tegoedbon (min € 150) of je vind een vervanger voor jezelf.

 

Docenten:

Cecilia Magnus (Antwerpen), Stembevrijdster:

Cecilia groeide op in een bijzonder talrijk gezin waar veel gezongen werd. Ze gaf jarenlang les als dramadocente en volgde vele opleidingen waaronder NLP (Neuro-linguistische Programmatie), Geweldloze Communicatie, Systemische opstellingen, psych-K, etc…
Ze begon dan ook te werken als facilitator van veranderingsprocessen, iets wat haar altijd al gefascineerd had.
In 2010 richtte zij Gemma op, een vzw/stichting die zich inzet voor het bevorderen van harmonie en verbinding. Sindsdien geeft zij trainingen in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.
In 2013 ontdekte zij Stembevrijding van Jan Kortie, en volgde vol enthousiasme zijn 2-jarige opleiding in Amsterdam. Ze voelde opnieuw de verbinding die zingen kan brengen, zoals ze die ook gekend had in het grote gezin waarin zij opgroeide.
Nu geeft ze zelf sessies Stembevrijding om mensen deelgenoot te laten zijn van het zalig gevoel zich al zingend te kunnen uiten en zich verbonden te weten.
Daarnaast coördineert ze Gemma dat nog allerlei andere boeiende activiteiten organiseert. www.gemma.be

Over haar Workshops ‘Proeven van Stembevrijding’
Stembevrijding is een heel aparte benadering van zingen. Iedereen kan zingen en zodra we de oordelen en verwachtingen achterwege laten, komen we in een nieuwe verbinding met onze eigen, unieke stem.
In deze workshop zingen we heel korte eigen improvisaties met of zonder tekst in groep, in tweetallen en individueel. Proeven van Stembevrijding geeft de kans om stukjes van je binnenste, via de gewaarwording van je eigen lichaam, te laten klinken, en dat doet gewoon deugd.

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, docent Soulsinging & docent Qigong.
Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com).
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten en samenzang groepen die hij organiseert.
Zonder zangles en oefenen ervaart hij zijn stem in de loop van jaren Soulsinging als steeds rijker. Hij zegt: ” Ik zing zoveel makkelijker als 15 jaar geleden, wat een plezier en ik voel naderhand een aangename doorstroming in mijn lijf. Mijn gêne, die ik vroeger veel kende met zingen, komt voornamelijk langs als ik mijn eigen stukken zing “.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentieel:
omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

 

 

Ervaring van een deelneemster aan een Soulsinging weekend:

Wat heb ik genoten van het weekend.
Heb mij zo uitgenodigd gevoeld om te zingen en tot expressie te komen.
Heb gezongen zoals ik nog nooit gezongen heb en zo mijn passie gevoeld en mijzelf niet beperkt (hou mij vaak in).
Heerlijk was het om met de anderen te zingen en te zijn en van de mooie maaltijden te genieten.
Wat ik als zo prachtig ervaar is dat de gezichten en de ogen van alle deelnemers er zo mooi uitzien na al het zingen.
Gun dit iedereen! ”   Toos  Schmitz 2015

 De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stembevrijding & Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Je stem is een zeer krachtig helingsinstrument. En het mooie is: je hebt haar altijd tot je beschikking.
Stembevrijding en Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Zo wordt jouw stem een wegwijzer naar je ziel. Door te luisteren naar je lichaam en je over te geven aan de klanken die komen is het mogelijk jezelf in alle toonaarden te uiten en al doende blokkades en oude overtuigingen te transformeren.

Door bewust contact te maken met je lichaam en stem te geven aan wat er in je leeft, kun je jezelf helen en veranderingen in je bewustzijn tot stand brengen. Met behulp van je stem kun je de weg terugvinden naar voluit leven.
Helen of healing betekent het in balans brengen en aarden van je energie en je innerlijke facetten integreren; de energie laten stromen, blokkades laten oplossen en energie die je niet meer nodig hebt loslaten.

Een van de diepst werkende manieren om dit te doen, is via de adem contact maken met je blokkades, je spanning, je emoties, je levensthema’s;  deze aanvaarden en er met je stem uiting aan geven. Dit doe je door je over te geven aan de klanken die in je opkomen. ‘Sounden’ of ‘klinken’ zijn woorden die kunnen weergeven wat je hoort, maar het kan ook zingen zijn, afhankelijk van wat jouw stem laat horen als je je eraan overgeeft. Door te klinken en te zingen breng je in beweging wat vast is komen te zitten en laat je licht schijnen op je schaduwen. Hierdoor kan transformatie in diepe lagen plaatsvinden. Je kunt je stem op deze manier leren gebruiken om jezelf te helen, maar ook om anderen iets te geven of te helpen helen. Tijdens de workshop reiken wij jou hierin ervaringen aan.

Jacky: ” Persoonlijk ervaar ik het werken met de helende kracht van de stem als een spirituele inwijdingsweg, waarin ik mezelf door middel van mijn stem stap voor stap bevrijd van oude overtuigingen en negatieve patronen, steeds zuiverder de stem van mijn ziel kan horen en voelen.
In individuele sessies en workshops met groepen ben ik er voor je als begeleider op  jouw innerlijke reizen. Hierbij wijst mijn intuïtie mij de weg en maak ik gebruik van wat ik geleerd heb in mijn persoonlijke processen, mijn opleidingen  en mijn professionele ervaring.”

Wat je tijdens de workshop kunt verwachten zijn geleide meditaties, lichaamswerk en Qigong (Chi Kung), ademhalingsoefeningen, (mantra)zingen, zingen en klinken in de kring, in tweetallen en individueel (onder andere bij de piano), je naam zingen, klaagzingen, stemhealings en elementen van systemisch werk.
Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig.
Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

D E   D O C E N T E N:

erikjacky

Over Jacky Peeters
Van oorsprong gezondheidswetenschapper stuurde het leven mij de kant op van creativiteit, spiritualiteit en bewustwording.
Mijn stem leidt me de weg op het spirituele pad.
Het is een prachtig en bevrijdend avontuur dat me in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling veel groei en heling heeft gebracht.
Ik word gedreven door het verlangen settings te creëren waarin mensen zichzelf kunnen laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn; waar de liefde kan stromen.
Jarenlang volgde ik sessies en workshops bij Jan Kortie, waarna het vanzelfsprekend was om de opleiding tot stembevrijder bij hem te volgen (2006-2008). Ik begeleid volwassenen en kinderen sinds 2005, toen ik Atelier La Luna oprichtte met Helend Tekenen (De Kolam, 2003-2005)
Na een opleiding familie- en organisatieopstellingen bij Coach-inn integreerde ik ook elementen van systemisch werk in mijn begeleiding. Tussen 2010 en 2014 volgde ik de intensieve internationale Soul Voice®opleiding.  Sinds 2 jaar begeef ik mij op het (kashmirische) tantrapad bij Abhika. Een rijke ontdekkingsreis op het gebied van verlangen, aanraking en intimiteit. Mijn  activiteiten geef ik vorm met liefde en passie en in een veilige bedding.
‘Met je stem in beweging brengen wat vast is komen te zitten, je licht schijnen op wat zich in je schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’