Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

Betaling: Triodos bank nr NL97 TRIO 0390 1961 18
Bij Internationale betaling, voeg erbij:de BIC code: TRIONL2U
tnv E Huele (wil je even wachten op de bevestiging mail?)

Praful is jazz-musicus, componist, zanger en producer en bespeelt een groot aantal blaas-instrumenten. Hij reisde in 1992, na zijn studie jazz-saxofoon en fluiten aan het Amsterdams Conservatorium naar India, waar hij bamboe-fluit leerde bij Hariprasad Chaurasia.
Hij maakte uiteenlopende albums met rust- gevende klanken, wereldmuziek en elektroni-sche dance, spirituele muziek, en muziek uit het Midden-Oosten, geïnspireerd op het soefisme.
Praful werkt veel samen en maakt cd’s met gelijkgestemde musici, zoals bijv. in 2014 een Satie cd met harpiste Helvia Briggen: Where classical meets world music and improvi-sation.
Met Erik Huele vormt hij een kwartet dat Satie en eigen composities vertolkt (zat 11 maart in Waarkunst te Scheemda). Tijdens het Slow Music Festival zal hij o.a. de bansuri bespelen, een traditionele Indiase bamboefluit.
Beluister de Bansuri:  https://youtu.be/_8MxDb1n7oQ

Sandip Bhattacharya is componist en begaafd zanger en al langere tijd woonachtig in Nederland;
hij werd geboren in Benares, India, waar hij tabla-meester werd in Indiase klassieke muziek.
Hij reist de wereld rond met topartiesten (o.a. Hariprasad Chaurasia) en geeft met wereldmuziekgroepen concerten op grote festivals. Daarnaast masterclasses op universiteiten.
Samen met harpiste en zangeres Buvana richtte Sandip het Duo Ashvins op: hun CD ‘Swar Angeli’ met eigen composities werd lovend ontvangen.
Beluister: https://youtu.be/gzmZNubRseU

 

Buvana werd geboren in een muzikale familie en is toegewijd aan het spirituele pad; India is haar tweede thuisland. Vanuit diepe innerlijke inspiratie componeert zij haar eigen liederen. Haar specialiteit is healing, devotionele en sacrale muziek. Met haar bedrijf ‘Tempelbron’ begeleid ze mensen in bewustwording en transformatieprocessen. ‘Songs of Light’ met Indiase liederen was haar debuut-cd. In 2016 kwam haar 2e soloalbum uit: ‘Temple of the Sea’. www.tempelbron.org.

Duo Ashvins is een zeer gewaardeerd en uniek Nederlands mantra-duo, bestaande uit Buvana en Sandip Battacharya. Al 6 jaar raakt hun devotionele muziek vele harten in binnen en buitenland. Hun liederen zijn geïnspireerd door Indiase Raga, Ierse folkmuziek, gnostische en mystieke geschriften uit de hele wereld. Ashvins brengt een kleurrijk boeket van eigen gecomponeerde mantra’s, bhajans, kirtans, engelen- en sacrale liederen, afkomstig uit de soefi-cultuur en het sjamanisme; muziek die helend en verheffend werkt op de ziel. Het Ashvins-album ‘Swar Angeli’ is te horen op: www.ashvins.org.