Soul Singing & Soul Dancing

met Erik Huele en gastdocenten

Soulsinging & Lichaamsbewustzijn Jaartraining
              met Yoga en Qigong (Chi Kung)

zo av 16 aug – vr mi  21 aug 2020 (lunch)
De Uelenspieghel, Drenthe in de natuur (30 min boven van Zwolle)

o.l.v.
Eleonora Slok – ziele zingen, bewegen, yoga & lichaamsbewustzijn
Erik Huele – stemexpressie en bevrijding, improvisatie, piano & Qigong
gastdocent: Marietta Rust – zingen, bewegen & meezing concert

 

Met ziele zingen gaan we ons afstemmen op onze ziel en van daaruit zingen. Daarmee gaan we onszelf dieper bezielen en zo ruimte geven voor bezielde expressie in stem en beweging vanuit onze tenen. Dat we ons bewust worden wanneer we vanuit hart en ziel expressie geven of wanneer vanuit een andere bewustzijnslaag.
Als we in dat bewustzijn komen (vanuit hart en ziel expressie geven), dan geven we vanzelfsprekend ook ruimte aan de expressie van de ander.
Dan ontdekken en eren we onze eigen uniciteit en die van de ander.
We vullen elkaar op wonderbaarlijke wijze aan en laten de inspiratie stroom ongehinderd door ons tot uiting komen: magische momenten van creatie. Zo dragen we elkaar en ervaren we de rijkdom van verscheidenheid in eenheid.

Ingrediënten: Stembevrijding, Stem- en Bewegings-expressie, intuïtief zingen met de piano, improvisatie, aarden, adem, jezelf stevig verankeren, lichaamsbewustzijn, natuur, water & vuur en de elementen in onszelf.

 

uffelte

Over de locatie
De prachtige natuur zorgt voor rust en vormt een uitstekende bedding voor het festival.
Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.
Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte, Drenthe, Nederland
Er kan gekampeerd worden op het natuurrijke terrein, met een speciaal veldje voor de campers/caravans.
In de boerderij zijn kamers en enkele blokhutjes.

 

  ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden;          zing je lied, zing gewoon je lied!      Rumi

 

Dagindeling:
07.45 – 08.15 uur:       Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.15 uur:       Ochtend workshops
16.00 – 18.00 uur:       Middag workshops
20.30 – 22.00 uur:       Meezing & Dans concert
vanaf 22.15 uur:          kampvuur

De vegetarische en grotendeels biologische maaltijden (ontbijt, lunch & diner) wordt verzorgd door een goede kokkin.
Dieetwensen kun je doorgeven bij aanmelding. Bij zeer speciale dieet-wensen zullen we je vragen om hier zelf of mede zorg voor te dragen.

 

Aanvang: zo 16 aug (programma 21.00 uur, aankomst vanaf 19.00 uur met thee)
Einde:  vr 21 aug 2020 (14.30 uur)

Prijzen:
Het is raadzaam je tijdig in te schrijven i.v.m. beperkt aantal (16) deelnemers.

1) Cursus prijs: (excl. verblijfskosten) is incl. de biologische vegetarische maaltijden, sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade:

A) vanaf € 395,-      of
B) € 250,-  en als je nog wat extra kunt missen, geef je dat in een envelop aan Erik.
C) € –   (in overleg)

Toelichting: op C) mocht je enthousiast zijn en je hebt beperkt budget, dan is (zelfs geruime) reductie mogelijk. We nodigen je van harte uit hierover contact met ons op te nemen.
op A) sociaal prijsbeleid: Deze flexibele ” vanaf ” bedragen maken het mogelijk dat mensen met een bescheiden inkomen eerder kunnen deelnemen.

Vrijwilligers welkom met prijsreductie, wil je contact opnemen?

2) Prijzen Verblijf:  voor 5 nachten:

VERBLIJF PRIJS
1 persoons kamer € 150,-
2 persoons kamer € 120,-
3 of 4 persoons kamer € 95,-
 tent  € 45,-

Bij betaling voor 25 juli: 10 % korting

Aanmelding: mail: erikhuele@hotmail.com
info: Erik 050-312 46 50 of Victoria 06-42 204 108
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 75,-) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 10 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com. Bij latere afmelding tegoedbon (min € 150,-) of je vind een vervanger voor jezelf.

 

De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

 

uffelte3

 

Ervaringen:

Resi Tichelaar 2015: ” Ik heb gewoon ongelooflijk genoten van de Soulsinging Zangweek met Renze en Erik!
En met een licht gevoel van heimwee klonk het dit weekend nog in mij na.
De individuele aandacht, het samen zingen, de liefdevolle, humorvolle, betrokken en deskundige begeleiding waarmee bij ieder het beste naar boven werd gebracht.
Ruimte voor een lach en een traan, voor wat zich aandiende in het moment. Bovendien zijn de heren ook nog eens twee geweldige muzikanten. Ook daar hebben we van kunnen genieten.
En met bewondering gekeken wat er door scherpe observatie en van daaruit kleine aanwijzingen bijzondere dingen met mensen gebeurden. Ik heb zelf prachtige momenten gehad en ook die van anderen vond ik bijzonder mee te maken.
Tenslotte zeker niet te vergeten, kok Paul, die ons elke keer weer verraste met heerlijke maaltijden en lekkere tussendoortjes.
En dat alles op een prachtige plek. Ik heb een geweldige week gehad. ”

 

De Docenten:

Eleonora Slok geeft al heel wat jaren dansworkshops in alle maten en vormen, altijd gericht op bewustzijnsverruiming. Op heerlijke passende muziek leidt zij jullie naar het in de vorm brengen van je eigen authentieke vanzelfsprekende creatie in dans en beweging en verwondering. Bewegen is ademen.
Eleonora geeft al bijna dertig jaar dans en beweging: voorstellingen, workshops op scholen, weekenden, cursussen. dansprojecten en bewegingstheater….te veel om op te noemen. Tevens is zij yoga docente.
Zij woont in België en geeft maandelijks in Amsterdam & Zwolle persoonlijke sessies in dieptetransformatie voor hart en ziel.

Marietta Rust zingt, danst, schildert en maakt handpopbeesten. Zij speelt in diverse groepen o.a. Flamenco Latin Trio Tinto Sol, geeft zangles, workshops
en leidt een Soulsinging koor in Winsum.
Met dichter Kees Langejan maakt ze kindertheater. ( luister www.soulsinging.net)


Erik Huele is pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qi gong (Chunyi Lin & Mantak Chia) en organisator van het Festival.
Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de Conservatoria van Utrecht en A’ dam en maakte diverse CD’s : o.a. een Satie album voor cello en piano: erikplayssatie.com (de Pers: ”Slow music in optima forma “), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol.
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentiëel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

++++++++++

 

Wat aan bod komt 2018:

Wat aan bod komt: het ontwikkelen van de authentieke expressie van je zingen, bewegen & creativiteit, in afstemming op jezelf en je omgeving, met je medecursisten als luisteraars.

We zingen Wereldmuziek & Gospel liederen, ook met microfoon, we improviseren, we scatten (zingen van betekenisloze klanken in de jazz zoals Dooweeh), we leren omgaan met stress, met de stemmetjes in ons hoofd, lichaamsbewustzijn & ademhaling, ritme voelen in je lijf, zingen in verschillende stijlen (clownesk, opera, blues, etc…), durven uitvergroten, eenvoudige structuren componeren of laten ontstaan, onderzoek van de mogelijkheden van je stem en mogelijke blokkades, opnames van wat we zingen herbeluisteren, uitwerken van een lied wat je na aan het hart ligt.