Soul Singing

met Erik Huele en gastdocenten

Midweek in de natuur op de Uelenspieghel (Drenthe)

Soul Singing, Stembevrijding & Qigong (Chi Kung):

met Stembevrijdster Cecilia Magnus
en pianist & Soulsinging docent Erik Huele:

zo 20 aug (18.30 uur diner) – do 24 aug (14.00 uur na de lunch)

Met Wereldmuziek liederen & Mantra’s, je naam zingen, klaagzingen. 
Ruimte voor onze creativiteit bij het intuïtieve zingen en in speelse improvisaties
Individueel zingenen & in duo’s met de piano
Met Stembevrijding gaat het niet om zuiver of mooi zingen.
Vanuit verbinding met je lichaam geef je geluid aan het gevoel dat jij innerlijk ervaart.

Qigong (Chi Kung) en lichaamswerk buiten in de natuur bij mooi weer.

Je hoeft geen zangervaring te hebben, ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je welkom.

 

uffelte

In natuurcamping & centrum De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV, Uffelte
30 min ten noorden van Zwolle

Heerlijke maaltijden en de prachtige natuur zorgen voor rust en een uitstekende bedding.
Zwemplekken, heide en bos zijn direct in de buurt.

 

.          ” Ik wil zingen zoals vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden;           zing je lied, zing gewoon je lied! ”  Rumi


Dag indeling:

08.00 – 08.30 uur:      Qigong (Chi Kung) of Yoga
10.15 – 13.00 uur:         ochtend workshops
15.30 – 18.00 uur:        vrij of  middag workshop
20.30 – 22.00 uur:       avond workshops c.q. meezingconcert
vanaf 22.30 uur:            kampvuur

Er zullen 2 middagen vrij zijn.

Verblijf:
Er kan gekampeerd worden op het mooie, natuurrijke terrein van de Uelenspieghel, waar we ook beschikking hebben over de boerderij met kamers en enkele blokhutjes. Er is een speciaal veldje voor de campers/caravans. Laat bij je aanmelding weten wat je wilt.

 

Prijzen & reserveren: 

A) De Cursusprijs is incl. (alle = 3x daags) biologische vegatarische maaltijden, sapjes, koffie, thee, koekjes en chocolade.
Als de cursusprijs (excl. overnachtingen) voor jou niet haalbaar is, maar je wil wel graag komen, dan is een verlaagd tarief mogelijk; in dat geval betaal je het lage bedrag vooruit per bank en geef je ter plekke een envelop met wat je verder kunt bijdragen.

€ 370,-  of € 260,- + envelop met wat je verder kunt bijdragen.
(dit is excl. overnachting, zie B)

B) Overnachting (4 nachten) pp: 4 nachten pp: tent € 32,- / 2-pers. kamer € 90,-  /
beperkt aantal 1-pers. kamers € 125,-  /  4-pers. kamer € 80,-

Bij betaling voor 15 juli of aanmelding met 2 personen: 10 % korting pp op de Cursusprijs.

Reserveren: mail: erikhuele@hotmail.com, tel 050 – 312 46 50
Schrijf je i.v.m. beperkte aantal (max 14) deelnemers binnenkort in.
Je aanmelding is rond na een bevestigingsmail & je overboeking per bank.
Restitutie: in de vorm van een tegoedbon (min € 100) voor een andere Soulsinging workshop bij afmelding 14 dagen van te voren (ivm mogelijke wachtlijst): via erikhuele@hotmail.com.
Bij latere afmelding tegoedbon (min € 150) of je vind een vervanger voor jezelf.

 

Docenten:

Cecilia Magnus (Antwerpen), Stembevrijdster:

Cecilia groeide op in een bijzonder talrijk gezin waar veel gezongen werd. Ze gaf jarenlang les als dramadocente en volgde vele opleidingen waaronder NLP (Neuro-linguistische Programmatie), Geweldloze Communicatie, Systemische opstellingen, psych-K, etc…
Ze begon dan ook te werken als facilitator van veranderingsprocessen, iets wat haar altijd al gefascineerd had.
In 2010 richtte zij Gemma op, een vzw/stichting die zich inzet voor het bevorderen van harmonie en verbinding. Sindsdien geeft zij trainingen in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.
In 2013 ontdekte zij Stembevrijding van Jan Kortie, en volgde vol enthousiasme zijn 2-jarige opleiding in Amsterdam. Ze voelde opnieuw de verbinding die zingen kan brengen, zoals ze die ook gekend had in het grote gezin waarin zij opgroeide.
Nu geeft ze zelf sessies Stembevrijding om mensen deelgenoot te laten zijn van het zalig gevoel zich al zingend te kunnen uiten en zich verbonden te weten.
Daarnaast coördineert ze Gemma dat nog allerlei andere boeiende activiteiten organiseert. www.gemma.be

Over haar Workshops ‘Proeven van Stembevrijding’
Stembevrijding is een heel aparte benadering van zingen. Iedereen kan zingen en zodra we de oordelen en verwachtingen achterwege laten, komen we in een nieuwe verbinding met onze eigen, unieke stem.
In deze workshop zingen we heel korte eigen improvisaties met of zonder tekst in groep, in tweetallen en individueel. Proeven van Stembevrijding geeft de kans om stukjes van je binnenste, via de gewaarwording van je eigen lichaam, te laten klinken, en dat doet gewoon deugd.

Erik Huele is pianist, componist, improvisator, docent Soulsinging & docent Qigong.
Hij studeerde piano-improvisatie aan het Conservatorium van Utrecht bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof en maakte div. cd’s (o.a. een Satie album voor cello en piano : www.erikplayssatie.com).
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten en samenzang groepen die hij organiseert.
Zonder zangles en oefenen ervaart hij zijn stem in de loop van jaren Soulsinging als steeds rijker. Hij zegt: ” Ik zing zoveel makkelijker als 15 jaar geleden, wat een plezier en ik voel naderhand een aangename doorstroming in mijn lijf. Mijn gêne, die ik vroeger veel kende met zingen, komt voornamelijk langs als ik mijn eigen stukken zing “.
In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentieel:
omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

 

 

 

Ervaring van een deelneemster aan een Soulsinging weekend:

Wat heb ik genoten van het weekend.
Heb mij zo uitgenodigd gevoeld om te zingen en tot expressie te komen.
Heb gezongen zoals ik nog nooit gezongen heb en zo mijn passie gevoeld en mijzelf niet beperkt (hou mij vaak in).
Heerlijk was het om met de anderen te zingen en te zijn en van de mooie maaltijden te genieten.
Wat ik als zo prachtig ervaar is dat de gezichten en de ogen van alle deelnemers er zo mooi uitzien na al het zingen.
Gun dit iedereen! ”   Toos  Schmitz 2015

 De meeste muziek is op het gehoor, Neem je eigen instrument mee!

uffelte3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stembevrijding & Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Je stem is een zeer krachtig helingsinstrument. En het mooie is: je hebt haar altijd tot je beschikking.
Stembevrijding en Stemhealing bieden een weg om jezelf stap voor stap te helen met behulp van klanken en zingen. Zo wordt jouw stem een wegwijzer naar je ziel. Door te luisteren naar je lichaam en je over te geven aan de klanken die komen is het mogelijk jezelf in alle toonaarden te uiten en al doende blokkades en oude overtuigingen te transformeren.

Door bewust contact te maken met je lichaam en stem te geven aan wat er in je leeft, kun je jezelf helen en veranderingen in je bewustzijn tot stand brengen. Met behulp van je stem kun je de weg terugvinden naar voluit leven.
Helen of healing betekent het in balans brengen en aarden van je energie en je innerlijke facetten integreren; de energie laten stromen, blokkades laten oplossen en energie die je niet meer nodig hebt loslaten.

Een van de diepst werkende manieren om dit te doen, is via de adem contact maken met je blokkades, je spanning, je emoties, je levensthema’s;  deze aanvaarden en er met je stem uiting aan geven. Dit doe je door je over te geven aan de klanken die in je opkomen. ‘Sounden’ of ‘klinken’ zijn woorden die kunnen weergeven wat je hoort, maar het kan ook zingen zijn, afhankelijk van wat jouw stem laat horen als je je eraan overgeeft. Door te klinken en te zingen breng je in beweging wat vast is komen te zitten en laat je licht schijnen op je schaduwen. Hierdoor kan transformatie in diepe lagen plaatsvinden. Je kunt je stem op deze manier leren gebruiken om jezelf te helen, maar ook om anderen iets te geven of te helpen helen. Tijdens de workshop reiken wij jou hierin ervaringen aan.

Jacky: ” Persoonlijk ervaar ik het werken met de helende kracht van de stem als een spirituele inwijdingsweg, waarin ik mezelf door middel van mijn stem stap voor stap bevrijd van oude overtuigingen en negatieve patronen, steeds zuiverder de stem van mijn ziel kan horen en voelen.
In individuele sessies en workshops met groepen ben ik er voor je als begeleider op  jouw innerlijke reizen. Hierbij wijst mijn intuïtie mij de weg en maak ik gebruik van wat ik geleerd heb in mijn persoonlijke processen, mijn opleidingen  en mijn professionele ervaring.”

Wat je tijdens de workshop kunt verwachten zijn geleide meditaties, lichaamswerk en Qigong (Chi Kung), ademhalingsoefeningen, (mantra)zingen, zingen en klinken in de kring, in tweetallen en individueel (onder andere bij de piano), je naam zingen, klaagzingen, stemhealings en elementen van systemisch werk.
Spelen op instrumenten: piano, gitaar, percussie en klankschalen zijn aanwezig.
Er is ruimte voor solo of duo zingen met pianobegeleiding.

D E   D O C E N T E N:

erikjacky

Over Jacky Peeters
Van oorsprong gezondheidswetenschapper stuurde het leven mij de kant op van creativiteit, spiritualiteit en bewustwording.
Mijn stem leidt me de weg op het spirituele pad.
Het is een prachtig en bevrijdend avontuur dat me in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling veel groei en heling heeft gebracht.
Ik word gedreven door het verlangen settings te creëren waarin mensen zichzelf kunnen laten zien en horen zoals ze werkelijk zijn; waar de liefde kan stromen.
Jarenlang volgde ik sessies en workshops bij Jan Kortie, waarna het vanzelfsprekend was om de opleiding tot stembevrijder bij hem te volgen (2006-2008). Ik begeleid volwassenen en kinderen sinds 2005, toen ik Atelier La Luna oprichtte met Helend Tekenen (De Kolam, 2003-2005)
Na een opleiding familie- en organisatieopstellingen bij Coach-inn integreerde ik ook elementen van systemisch werk in mijn begeleiding. Tussen 2010 en 2014 volgde ik de intensieve internationale Soul Voice®opleiding.  Sinds 2 jaar begeef ik mij op het (kashmirische) tantrapad bij Abhika. Een rijke ontdekkingsreis op het gebied van verlangen, aanraking en intimiteit. Mijn  activiteiten geef ik vorm met liefde en passie en in een veilige bedding.
‘Met je stem in beweging brengen wat vast is komen te zitten, je licht schijnen op wat zich in je schaduw bevindt; zingen als wegwijzer naar de ziel, via adem en stem laten klinken wat er in jou leeft. Dat werkt heel bevrijdend!’